HockeyNews
PLUS

Bäst i VM-matchen – då skickar Sörensen prispengarna till Djurgården

(28038) Marcus Sörensen
Joel Marklund/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. När Marcus Sörensen fick priset som matchens lirare i VM i Finland fick han 10 000 kronor att skänka till vilken klubb han ville.
– Jag fick frågan vart jag ville ge dem och då var det Djurgården direkt, säger Sörensen till HockeyNews.se.
ANNONS

Tre Kronor har skaffat sig en stabil start på VM i Tammerfors. Efter att ha nollat Tyskland och Österrike blev det en kämpainsats och 2–1-vinst mot värdnationen Finland i Nokia Arena.

– Jag tycker att vi har en väldigt trygg defensiv som håller dem ofta på utsidan även om de kanske har ganska mycket zontid så är vi väldigt lugna och trygga i försvarsspelet, säger Tre Kronor-forwarden Marcus Sörensen.

ANNONS

Som forward i Djurgården var han mål- och poänggörare och så är det även i hans nya klubblag Fribourg-Gottéron i Schweiz. Men i VM spelar han i en gnuggarkedja bredvid klubbkamraten, starke centern Jacob de la Rose. Sörensen dödar tid i boxplay. Och han gör det bra.

– Det är en ny roll om man tänker för i år, men det är en nygammal roll. I NHL gjorde jag fem år i ”boxen”. Och vi var alltid topp två i boxplay-statistiken där borta. Jag trivs. Jag tycker att det är skitkul, säger Sörensen som visar att takterna från San Jose Sharks-tiden finns kvar.

Tre Kronor är efter tre matcher bäst i VM i boxplay och har inte släppt in något mål på 15:27 i numerära underlägen.

ANNONS

LÄS MERStor finsk besvikelse efter ny förlust mot Tre Kronor: "Bara ett mål"

Förbundskapten Sam Hallam var tydlig med vilken roll Sörensen skulle ha i det här VM-laget.

– Absolut. Det pratade vi om innan och det är bara skitkul att få en sån roll. Jag tycker att vi har ett riktigt bra boxplay också.

ANNONS


Marcus Sörensen i Djurgårdströjan. Nu får klubben 10 000 kronor av VM-spelaren. Foto: Bildbyrån.

Tre Kronor täckte massor av skott och gjorde det svårt för Finland att överhuvudtaget få skott på mål.

– Alla grabbar som är på isen och som är med i truppen ger hundra procent och alla vill vinna varje match. Sedan är de flesta otroligt skickliga också, men på nåt sätt måste man börja nånstans och bygga på sin skicklighet när läget ges.

ANNONS

I matchen mot Österrike blev Marcus Sörensen målskytt och han utsågs till matchens lirare. Då fick han skänka 10 000 kronor till valfri klubb. Pengarna ska gå till Djurgården.

– Det var väl en självklarhet, säger han.

Tre Kronor-målvakten Lasse Johansson blev hjälte mot Finland och utsågs till matchens lirare. Han skänker sina 10 000 kronor till dalaklubbarna Mora IK och Avesta BK.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln