HockeyNews
PLUS

Tre Kronor allt närmare Toronto-förstärkningar: "Roligt att höra"

(28032) Sam Hallam
Joel Marklund/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Torontos William Nylander säger sig vara sugen på att spela VM med Tre Kronor.
– Det är alltid roligt att höra när spelarna säger så, får vi se om det går att lösa, säger Sam Hallam vars Tre Kronor även ska ha Timothy Liljegren ska också vara på gång.
ANNONS

Ett obesegrat Tre Kronor har åtta av nio poäng på tre VM-matcher mot Tyskland (1–0), Österrike (5–0 och Finland (2–1 på straffar).

Tre Kronor vill ge de sista VM-platserna till Toronto-duon, backen Timothy Liljegren och forwarden William Nylander.

ANNONS

Till reportrarna i Toronto säger Nylander att han är sugen och vill åka till VM, men behöver prata med lag- och klubbledningen först. Även backen. Timothy Liljegren ska vara på gång till VM i Tammerfors.

Den förre Torontobacken Rasmus Sandin var en av Tre Kronor-spelarna som jobbade hårt och som lyckades stänga ner Finlands stjärnor. Efter det att Toronto åkte ut har han haft kontakt med sina vänner Liljegren och Nylander.

– Med spelarna har jag försökt att prata med dem lite grann. Det är svårt med tidsskillnaden och under matchdagar är det inte riktigt det vi lägger största fokus på. Det sköter ledningen. Det borde väl kanske komma nånting oavsett vad beslut blir kommande dagar. Vi hoppas på det bästa så klart, säger Sandin till HockeyNews.se.

ANNONS

LÄS MERStraffhjältarnas ord i Tre Kronors rysarvinst mot Finland: "Är kylig"

Torontoduon är villig att åka till Tre Kronor i Tammerfors.

– Vet inte. Jag var fullt fokad på den här matchen så får vi se vad general managern har spånat ihop inne i tränarrummet när jag kommer in, säger förbundskapten Sam Hallam.

ANNONS

Tre Kronor lät Fabian Zetterlund och Linus Johansson spela sin första VM-match när de var med mot Finland.

– Vi ville få in två killar och skriva in dem i turneringen, Linus Johansson och Fabian Zetterlund. Det ger oss en lite annan möjlighet i vissa linor. Idag blev det så att Dennis Everberg stod över, säger Hallam.

Tre Kronor kastade om i kedjorna i den tredje perioden och då fick Alexander Nylander nöta en del bänk även om han själv kände att spelet gick bra.

ANNONS

– Så är det. Coachen bestämmer, säger Sam Hallam kort.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln