HockeyNews
PLUS

Moritz Seider om Leo Carlsson: "Tror vi såg en blivande stjärnspelare"

(27997) Leo Carlsson Moritz Seider
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 13 maj 2023

FacebookXWhatsApp

TAMMERFORS. Den tyska Detroitbacken Moritz Seider, 22, slog själv igenom tidigt i sin karriär i Rögle. Nu har han mött Tre Kronors 18-årige Leo Carlsson.

– Trots att vi lyckades hålla honom borta från att göra mål fick jag en känsla av att vi såg en blivande stjärnspelare, säger Seider till HockeyNews.se.

Tyskland med stjärnbacken Moritz Seider fick stryk i VM-premiären mot Tre Kronor med 1–0. Då gjorde Örebrospelaren Leo Carlsson, 18, debut och blev yngste Tre Kronorspelaren i VM genom tiderna.

Tyskland var inte alltför nedslaget trots förlusten.

– Vi behöver inte skälla för mycket på oss själva. Vi spelade väldigt, väldigt bra mot en väldigt stor nation, säger Moritz Seider.

Detroitbacken gjorde ett stort jobb och blir en nyckelspelare för sitt lag i VM.

– Jag tycker att vårt powerplay fungerade bra. Att det blev ett mål bakåt i boxplay var olyckligt, men vi släppte inte till så mycket och höll motståndarna borta från slottet. Defensiven var bra och det måste vi ta med oss.

LÄS MERAlex Nylander hoppas på skadefri William Nylander i VM: "En dröm"

Moritz Seider slog igenom i Rögle i SHL som 19-åring och var med om att få spela SM-final mot Växjö innan han tog klivet rakt in i NHL hos Detroit när han hade fyllt 20. Han imponerades av Leo Carlsson i svenskens VM-debut.

– Han är så klart väldigt snabb. Det är alltid kul att se unga spelare. Jag tror att trots att vi lyckades hålla honom borta från att göra mål så fick jag en känsla av att vi såg en blivande stjärnspelare. Jag ser fram emot att följa fortsättningen.

Något tips till en ung spelare i början av karriären?

– Jag tror att bara du kommer in i omklädningsrummet med ett stort leende, och se till att ha mycket roligt, och försöka se till att lyssna på killarna som redan har erfarenhet så lär du dig mycket, säger Seider.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!