HockeyNews
PLUS

SHL-hot över Djurgårdens spelare – men positiva signaler om Krüger

(27834) Östlund Norman Krüger
Bildbyrån

Publicerad: 3 maj 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Det vilar ett SHL-hot över Djurgården som kan tappa spelare åt flera håll.
Men Stockholmsklubben har gott hopp om att få behålla de erfarna spelarna och runt skadade lagkaptenen Marcus Krüger kommer positiva nyheter.

Det undgick inte någon som följde den allsvenska finalen mellan Djurgården och Modo att Djurgårdskaptenen Marcus Krüger spelade skadad. Han kunde knappt hålla i klubben med vänsterhanden och fick sluta att teka. Ett moment som han varit dominant i under hela säsongen.

Djurgården hade flera skadade spelare i finalen mot Modo.

– Det var några stycken. Framför allt Krüger. Sedan var det många som inte spelade på grund av skada, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se och på skadelistan fanns bland annat förstemålvakten Carl Lindbom och en rad backar.

Djurgården börjar sin försäsongsträning om tolv dagar. Marcus Krüger lär behöva mer tid än så.

– Han ska läka ihop lite. Det är väl ingen fara. Han är ganska bra på att ta hand om i sin kropp.

Behöver han genomgå någon operation?

– Nej, det tror jag inte. Jag har inte hunnit sätta mig in i detaljerna, men det tror jag inte, säger K-G Stoppel lugnande.

Djurgården tror sig få behålla Krüger, som har uttryckt att han bara vill spela för Djurgården i Sverige. Stockholmsklubben räknar även med Daniel Brodin (kontrakt till 2026) och John Norman (2024).

– Ja, initialt gör vi det. Sedan ska vi naturligtvis sätta oss ner i lugn och ro. I slutändan ska alla vara motiverade att göra det också. Men jag har inte fått några andra indikationer än så länge, säger Stoppel.

Värre kan det bli att behålla stortalangerna som är födda 2004 och som är draftade tidigt av NHL-klubbarna. Målvakten Carl Lindbom och forwarden Liam Öhgren uppvaktas av Färjestad, enligt Expressen. Backen Calle Odelius har redan varit utlånad från Djurgården och spelat SHL-matcher för Färjestad under den gångna säsongen.

LÄS MERUppgifter: NHL-draftade Djurgårdstalangen lämnar – väljer spel i Färjestad

Noah Östlund är i sin tur utlånad till Djurgården från NHL-klubben Buffalo dit han redan åkt för att fortsätta bekanta sig med sin arbetsgivare. Östlund ser inte ut att spela i Djurgården kommande säsong.

– Min gissning är att Buffalo vill ha honom i Nordamerika, men vi har inte fått något besked om det ännu, säger Östlunds agent Claes Elefalk till Expressen.

Enligt Aftonbladet är Skellefteå muntligen överens med Noah Östlund inför kommande säsong om det blir spel i Sverige.

Jonathan Lekkerimäki har ännu inte skrivit på för Vancouver, men gjorde ett starkt slutspel med Djurgården, som kan bli av med alla sina fem stortalanger.

– Jag törs inte svara på det. Det behöver inte bli så, men det kan också bli så. Vi ska försöka sätta oss ner och utvärdera var var och en befinner sig nånstans, både med dem själva men också med deras agenter och de NHL-klubbar de är sajnade för, säger K-G Stoppel.

Djurgårdens sportchef inser att det blir svårt att behålla ens någon av dem.

– ”Chansen” är stor att vi blir av med ett antal. Det har vi haft med i beräkningen, men hoppas också att någon känner att det är en plattform att få ytterligare ett år med stora roller. För hur det än är så handlar det om att skaffa sig den erfarenheten och få mycket istid på seniornivå och så vidare. Ska de till en SHL-klubb så ska de börja om i hierarkin ett år och sedan ska de förmodligen vidare, säger Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)