HockeyNews
PLUS

Efter SHL-missen – en av Djurgårdens toppspelare lämnar och en förlänger

(27830) Lukas Vejdemo Linus Arnesson
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 2 maj 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården misslyckades med att ta klivet direkt tillbaka till SHL från Hockeyallsvenskan.
Enligt uppgift till HockeyNews.se är en av de erfarna spelarna på väg att lämna klubben medan en annan har förlängt sitt kontrakt.

Modo tog sig till SHL medan Djurgården blir kvar i Hockeyallsvenskan. Stockholmslaget kom hem till Stockholm tidigt i måndags morse och senare hade spelarna en lagmiddag. De nordamerikanska spelarna har under tisdagen rest hem till USA och Kanada.

Fystester väntar under onsdagen och då börjar sportchefen K-G Stoppel också inleda exitsamtal med spelarna efter säsongen. Tanken är att Djurgården kommer att börja sin försäsong den 15 maj.

Och då kommer definitivt den SHL- och Tre Kronor-meriterade backen Linus Arnesson att vara med. Efter att ha läkt ihop efter den skada han drabbades av i finalserien mot Modo. Arnesson har haft ett kontrakt över kommande säsong 2023/2024 och det var ett avtal som var likadant i Hockeyallsvenskan som vid spel i SHL.

LÄS MERUppgifter: NHL-draftade Djurgårdstalangen lämnar – väljer spel i Färjestad

Enligt uppgift till HockeyNews.se ska det ha blivit omförhandlat och det nya kontraktet sträcker sig till 2026. Det är reglerat beroende på om det är spel i Hockeyallsvenskan eller SHL.

– Jag har inte velat kommentera några avtal än, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Enligt uppgift är också den mångsidige forwarden Lukas Vejdemo däremot på väg bort från Djurgården och det ska finnas SHL-intresse. 27-årige Vejdemo var en av de tongivande Djurgårdsspelarna i det allsvenska slutspelet och han hade möjlighet att förlänga kontraktet med ett år.

– Det var ett optionsår och jag har inte suttit ner med honom. Det fanns lite praktiska skäl bakom det. Jag tror ändå att han har ambitioner om att spela i SHL också. Vi får se, säger K-G Stoppel.

Djurgården kommer att behöva sänka sin spelarbudget avsevärt inför kommande säsong då det inte längre finns några sex miljoner kronor kvar från SHL-fallskärmen.

– Jag vet inte var vi kommer att landa nånstans. Det är klart att vi kommer att behöva slimma den lite, men vi kommer också att kunna vara lite effektivare. Jag har inte de exakta uppgifterna än. Det är alltid ett pussel att göra, men det ska nog bli bra när jag landar det. Hoppas jag ! säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)