HockeyNews
PLUS

Från SM-guld till VM-staben – Hallam plockar coach från mästarna Växjö

(27713) Sam Hallam Nicklas Rahm
Christian Örnberg/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 april 2023

FacebookXWhatsApp
Tre Kronor och förbundskapten Sam Hallam hämtar VM-hjälp från svenska mästarna Växjö.
Det är sedan en tid klart vem som ska komplettera honom i tränarstaben i VM.
ANNONS

Under Beijer Hockey Games i Malmö i februari fick Växjös assisterande coach Nicklas Rahm ta plats i Tre Kronor tränarstab. Rahm och förbundskapten Sam Hallam har jobbat ihop i Växjö och vunnit SM-guld tillsammans.

Nu finns förhoppningen att de ska vinna ett VM-guld ihop också. Efter Växjös fjärde guldfest, Nicklas Rahms andra som assisterande coach i klubben, bekräftar han för Aftonbladet att han kommer att ingå i Sam Hallams VM-stab. Sedan tidigare är Stefan Klockare assisterande förbundskapten till Hallam, som alltså plockar sina medhjälpare från landets två framgångsrikaste klubbar från 2010-talet och framåt.

ANNONS

– Kul att komma in med den energin och bidra med den. Få se om jag får med mig några andra guldmedaljörer, säger Nicklas Rahm till tidningen.

Tre Kronor samlas inför Czech Hockey Games i Göteborg den 2 maj och spelar mot Schweiz den 4 maj i Scandinavium innan genrepsturneringen avslutas i tjeckiska Brno.

LÄS MERSköt hem fjärde SM-guldet – nu är framtiden oklar för Växjöstjärnan

ANNONS

Den här veckan spelar Tre Kronor en dubbellandskamp mot Finland i Umeå och då har Sam Hallam hämtat in Örebros assisterande coach, den tidigare Växjö-tränaren Tobias Thermell.

– Det är skitkul att få några dagar och få testa på en lite ny miljö. Jag kommer att ”foka” på forwards och powerplay. De kände (i landskamperna) mot Norge att de var kort med att vara två stycken. Han visste att jag var ledig och kollade om jag kunde hänga med, säger Thermell till HockeyNews.se.

VM pågår mellan den 12 och 28 maj och Tre Kronor inleder mot Tyskland i Tammerfors.

ANNONS

Fakta/Så här spelar Tre Kronor inför VM

27 april Finland, i Umeå

29 april Finland, i Umeå

ANNONS

4 maj Schweiz, i Göteborg

6 maj Tjeckien, i Brno

7 maj Finland, i Brno

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln