HockeyNews
PLUS

Sköt hem fjärde SM-guldet – nu är framtiden oklar för Växjöstjärnan

(27711) Robert Rosen
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 april 2023

FacebookXWhatsApp

VÄXJÖ/SUNDSVALL. Han var den som gjorde det matchvinnande målet för Växjö Lakers för klubbens fjärde SM-guld.
Nu är frågan om det blir mer spel i klubben.
– Vi har inte pratat något heller så jag vet inte vad som händer i dagsläget, vi får ta det framöver, säger Rosén till HockeyNews.se.

ANNONS

Tre gånger tidigare hade Robert Rosén varit med och vunnit SM-guld med Växjö Lakers. På måndagskvällen var det han som gjorde målet som säkrade klubben, och hans eget, fjärde guld.

När han ska summera känslorna efter slutsignalen är de många.

ANNONS

– Tomt såklart, lättnad, otroligt skönt, det är en fantastisk känsla att vinna efter en säsong full av slit, motgångar, framgångar och allt möjligt som kan vara däremellan. Så när slutsignalen går och man har vunnit så blir det mycket känslor, säger han till HockeyNews.se.

Med mindre än tio sekunder kvar fick Rosén pucken med ett tomt Skellefteåmål framför sig och när klockan stannade var det bara sex sekunder kvar att spela av andra perioden.

1–0 för Växjö var ett faktum och målet kunde inte ha kommit lägligare. 

ANNONS

– Otroligt skönt såklart. Det är "Marres" fantastiska passning som ger mig öppet mål, det är skit samma om det är skott i krysset eller om man blåser in pucken. Mål som mål. Det var skönt att få det momentumet, att de kände innan paus att de måste vinna en period, säger Rosén, som gjorde det matchvinnande målet i var och en av Växjös tre avgörande matcher i slutspelet.

Med fyra SM-guld på meritlistan och ett matchvinnande mål ikväll så är framtiden ändå osäker för Växjöstjärnan.

Kontraktet går ut och den 35-årige centern vet inte vad som väntar efter en säsong där det blev 38 poäng på 50 seriematcher.

ANNONS

– Så är det. Vi har inte pratat något heller så jag vet inte vad som händer i dagsläget, vi får ta det framöver, säger Rosén.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln