HockeyNews
PLUS

Krüger om skadan och Djurgårdens utsatta läge: "Ska tillbaka till Hovet"

(27696) Djurgården Marcus Krüger
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 23 april 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger spelar skadad, men biter ihop. I 7–6-förlusten mot Modo klev han av, kom tillbaka och spelade men tekade inte.
– Jag gick ut och körde, så inga problem, säger Krüger sammanbitet.
ANNONS

Marcus Krüger är en av Hockeyallsvenskans allra bästa spelare och den viktigaste för Djurgården. Men redan tidigt i den fjärde allsvenska finalen mot Modo avbröt han matchen för att ta sig ut till omklädningsrummet för någon form av undersökning och behandling.

– Inte så mycket. Kollade till det lite snabbt och det kändes bättre, säger Krüger för ovanlighetens skull korthugget och utan att ge någon detaljerad beskrivning av vad han råkat ut för.

ANNONS

Men ligans bästa tekare kunde efter en vunnen tekning inte hantera den situationen i matchen och Djurgården tvingades möblera om i hans kedja så att istället för att spela center mellan Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren kom Wiktor Nilsson in i den enheten ihop med Krüger och Öhgren.

Men du kunde inte teka?

– Nej, precis. Spelade med en annan center (Wiktor Nilsson) som tog lite tekningar också. Det kändes bra.

ANNONS

LÄS MEREk: Gåtan runt Marcus Krüger – kan Djurgården resa sig efter detta?

Tekningar är en stor del av ditt spel?

– Ja, absolut. Valde att inte göra det nu efter den där grejen. Funkade bra ändå.

ANNONS

Stör det dig?

– Inte mycket alls. Det var inga problem.

Marcus Krüger spelade ändå hela matchen i fem mot fem och ingick i powerplay. När matchen var över, och förlorad med 7-6, hade han gjort ett mål och två assist och var plus tre i plus/minus med nästan 20 minuters istid.

ANNONS

– Det är mycket som ska sönder på den här karln om han inte ska spela. Det är vår ledare, vår kapten, vår första tegelbit i det här lagbygget. Vad ska jag säga? Vi räckte inte ända fram idag, tyvärr, säger Djurgårdens hattrick-skytt Linus Klasen till HockeyNews.se efter 7–6-förlusten.

Djurgården behöver nu vinna tre raka matcher om man ska nå SHL. Modo behöver en seger på de tre matcherna och har nästa match hemma i Övik.

– Vi börjar med en. Vi börjar med onsdag och göra allt vi kan för att komma tillbaka hit på Hovet och ge fansen, som har stöttat oss hela året, en till match, säger Marcus Krüger.

ANNONS

Djurgården tappade backen Linus Arnesson, som lämnade matchen med en ispåse på nacken. Noah Östlund kom aldrig till spel.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln