HockeyNews
PLUS

Klart: Blomqvist kvar som huvudcoach i AIK: "Vill jobba tillsammans"

(27478) Anton Blomqvist
Julia Koch/Bildbyrån

Publicerad: 12 april 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. AIK gör en nysatsning med nye sportchefen Niklas Persson.
Och nu är han och huvudcoachen Anton Blomqvist klara med sin diskusson om kommande säsong i Hockeyallsvenskan.

Tiondeplatsen i grundserien var en missräkning för AIK. Men avancemang till kvartsfinal genom att slå ut sjuan Almtuna gjorde att AIK fick en bättre avslutning än annars.

Dessutom tog AIK seriesegrande Modo till sex matcher i kvartsfinalen och i den sista matchen på Hovet njöt över 7 000 åskådare av Stockholmsklubbens starka finish.

– Jag tycker att vi spelade vår bästa hockey när det gällde. Vi pressade Modo på ett rätt bra sätt. Hade vi haft lite studsar med oss här och var så hade vi säkert kunnat ta det till sju matcher och eventuellt till en semi, men vi visste också att vi möter ett grymt bra lag. De visade framför allt det i semin mot Mora, att de har en jäkla kapacitet i den gruppen, säger AIK-coachen Anton Blomqvist till HockeyNews.se.

– Som du säger, det kändes som att vi avslutade på ett sätt där det finns många saker att kunna ta med sig.

LÄS MERAIK förbereder satsning – Roger Melin med när nya truppen byggs

Anton Blomqvist, 33, har varit huvudcoach i AIK i två och ett halvt år och har ett år kvar på sitt kontrakt. Expressen har berättat att hans tidigare klubb Malmö Redhawks, där Blomqvist var juniorcoach, har velat ha in honom som assisterande tränare till huvudcoachen Tomas Kollar.

– Ingen kommentar, säger Blomqvist.

Vad som nu är klart är att Anton Blomqvist fullföljer sitt kontrakt med AIK över 2023/2024. Blomqvist har haft ett rejält snack med nye sportchefen Niklas Persson och de är överens. 

– Jag har pratat med ”Pajen” och vi har båda varit rätt ärliga mot varandra och vi kände att vi vill jobba tillsammans. Jag kommer att vara kvar.

LÄS MERAIK:s nya sportchef om storsatsningen, tränarfrågan och budgetracet

Niklas Persson ersätter Christoffer Malm som sportchef och AIK får enligt uppgift till Aftonbladet 40 miljoner kronor över tre år i en nysatsning. Förutom Blomqvist har assisterande coachen Martin Dendis och målvaktscoachen Christopher Heino Lindberg fortsatt kontrakt med AIK.

– Videocoachen (Nicklas Pettersson) har inte kontrakt, men jag hoppas att vi löser det snart. Staben är intakt, sedan vet jag inte vad som händer framöver, men så ser det ut kontraktsmässigt, säger Anton Blomqvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!