HockeyNews
PLUS

Djurgårdens powerplay nollat igen: "Förhoppningsvis spelar Klasen nästa"

(27410) Johan Garpenlöv Viktor Stråhle
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 6 april 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården får inte hål på Björklöven i powerplay i semifinalen.
Då hoppas Johan Garpenlöv på en lösning i nästa match på Hovet.
– Förhoppningsvis spelar Linus Klasen nästa match, säger Garpenlöv.

Djurgården har inte fått igång sitt powerplay i den allsvenska semifinalen mot Björklöven. Totalt sett har Stockholmslaget spelat 19 minuter i powerplay mot Björklöven.

Resultat: Noll mål.

Djurgården har fått spela utan passningsgeniet Linus Klasen i de senaste två matcherna trots att han kan träna för fullt mellan matcherna.

– Vi får väl hoppas att den enkla förklaringen är Linus Klasen. Förhoppningsvis spelar han nästa match. Det kan göra skillnad. Igen powerplay är mycket att man hamnar i streaker (sviter) och det handlar om självförtroende, att få igenom skotten och tro på det man gör, säger Johan Garpenlöv.

Björklöven drog på sig fyra tvåminutersutvisningar mot Djurgårdens två, men trots nästan åtta minuter i numerära överlägen blev det inga mål inför ett utsålt Hovet. 

– I de här tre matcherna tycker jag inte att vi har levererat där. Vi är lite sena i tanken, är undrande, från att egentligen ha gått från ett jättebra powerplay till lite sämre. Det är cred till Björklöven naturligtvis, de gör det svårt för oss. Men jag tycker ändå att vi har lägena och chanserna att spela förbi.

LÄS MEREk: Det här var kvällen då Djurgården tappade det mesta på Hovet

Garpenlövs Djurgården föll med 3–1 och ligger under med 2–1 i matcher i semifinalen. Han inser så klart betydelsen av att få utdelning på powerplay.

– När vi väl får dem så tar vi dem inte på det sätt vi borde göra. Självklart måste det upp om vi ska vinna den här matchserien. Vi måste producera i powerplay. Det går inte att vinna en matchserie i slutspel om du inte gör mål i powerplay.


Djurgården och forwarden Olle Liss har inte träffat rätt i powerplay än i semifinalen mot Björklöven, som leder med 2–1 i matcher. Foto: Bildbyrån.

Björklövens ena powerplay kom efter det att Djurgårdens John Norman tryckt till heta Lövenbacken Charles-David Beaudoin i ryggen. Domarna nöjde sig med en tvåminutare för boarding. Beaudoin kunde spela vidare.

Vad Björklövens coach Viktor Stråhle tycker om domarnas bedömning?

– Att deras domarchef får prata med dem och så utvärderar de om det är bra eller dåligt. Jag är inte deras chef.

Han tillägger:

– Jag tycker att det är en utvisning precis som de tog två minuter.

Björklöven spelade aggressivt och med en effektiv forechecking.

Höjde ni ert fysiska spel ett hack?

– Jag vet inte, det är nog ni bättre på att bedöma, men jag tycker att det är en bra match igen mellan två bra hockeylag. Det är tajt. Jag tror som ”Garpen” att det kommer att bli många matcher. Det gäller bara att ställa in sig på det och gå vidare, säger Viktor Stråhle.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)