HockeyNews
PLUS

Djurgården överväger att behålla Garpenlöv och tränarstaben: "Bra jobb"

(25704) Johan Garpenlöv Djurgården
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Publicerad: 1 april 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården tar sats mot SHL. Men även om slutspelet blir ett misslyckande kan Johan Garpenlöv och tränarstaben bli kvar.
– De har gjort ett bra jobb och har hittat varandra på ett bra sätt tycker jag. Vi får väl se vad framtiden utvisar, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel hemlighetsfullt till HockeyNews.se.

Resultatmässigt hade Djurgården en skaplig höst med Joakim Fagervall som huvudcoach. Men spelmässigt var det jobbigare och därför fattade klubben beslut om att flytta på Fagervall och man plockade den 28 november in den tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv som ny huvudtränare och han skrev på ett kontrakt för återstoden av den här säsongen.

Garpenlöv har ett förflutet både som spelare och assisterande tränare i Stockholmsklubben.

– Det är jättekul för mig att komma hem lite grann och träna Djurgården igen och få möjlighet att vara med på den här resan och försöka ta oss tillbaka till SHL. Vi vet att det är en jättetuff resa och de fyra lag som är kvar är jättebra lag. Vi vet att det blir jättetufft, men vi alla förstår vad vi behöver göra och hur vi ska göra det. Som jag brukar säga att sedan gäller det att få ner det på backen och ut på isen. Det är här det avgörs, säger Garpenlöv och blickar ut över Hovets is.

Djurgården avslutade grundserien med tio segrar på 13 matcher och slutade fyra. I kvartsfinalen skickades BIK Karlskoga på semester med 4–0 i matcher.

– Det gäller att få prestationen från spelarna individuellt och lagmässigt utifrån vårt sätt att spela. Det är det vi kan kontrollera.

Tillsammans med de assisterande coacherna Marcus Ragnarsson och Michael Holmqvist och målvaktstränaren Fredrik Mikko har Djurgården fått ordning på spelet. Och med laget så gott som fulltaligt efter en skadefylld säsong ser man fram emot semifinalspelet.

Sportchefen K-G Stoppel kan tänka sig att Djurgården fortsätter med samma tränarstab nästa säsong. Han säger till HockeyNews.se:

– Vi avvaktar lite och ser vad som händer. Vi är nöjda med dem som kör nu. De har gjort ett bra jobb och har hittat varandra på ett bra sätt tycker jag. Vi får väl se vad framtiden utvisar.

LÄS MERNorman och Östlund tillbaka i spel för Djurgården – så blir kedjorna

Har ni diskuterat en förlängning av kontrakten med dem?

– Vi tittar på lite olika scenarier, men som sagt, vi är nöjda med det vi har nu så får vi se var det landar, säger Stoppel.

Med olika scenarier menar du om det blir spel i SHL eller fortsatt i Hockeyallsvenskan?

– Det är kanske lite olika beroende på liga, men just nu ser den här trion ut att kunna leda oss i båda ligorna. Det är nånting vi tittar på och prioriterar, så får vi se, säger Stoppel.

Även om inget är fastslaget så har Djurgården en positiv av nuvarande tränarstab och Stoppel säger sig vara nöjd.

– Ja, det är jättekul. Det betyder att vi gör nånting bra. Det är alltid roligt, säger Garpenlöv om det betyget.

Att vara tillbaka i klubbhockeyn och i Djurgården betyder mycket för den 55-årige stockholmaren.

– Jag tycker att det här är jättekul. Nu har jag jobbat lite annorlunda de senaste sex åren med Tre Kronor och fått lite mer av och på, korta perioder. Nu har jag varit med sedan i december, snart fyra månader, det blir en annan typ av ledarskap och tränarskap, säger Garpenlöv.

Han medger att det är rätt stor skillnad mot att leda A-landslaget.

– Nu har man mer möjlighet att sätta sin prägel på det och jobba med unga spelare och få dem att utvecklas och äldre spelare att få dem att både utvecklas och spela upp till sin potential. Det blir lite mer tjat och gnat när man jobbar så här i ett lag än när man är i Tre Kronor. Där handlar det mer om att få alla att hitta rätt kemi i kedjor och backpar och få dem att spela efter den spelidé man har på kort tid.

Det låter som du är intresserad av att fortsätta i Djurgården oavsett liga?

– Ja, nu har jag gett mig in i det här och nu vill jag ge det chansen och om Djurgården är intresserat så är det jättekul. Vi får se om det blir nånting framöver eller om det inte blir nåt, säger Garpenlöv.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)