HockeyNews
PLUS

Ove Molin efter degraderingen: "Nu är det handlingskraft som gäller"

(27189) Brynäs Ove Molin
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 23 mars 2023

FacebookXWhatsApp

GÄVLE. Efter 1–0-förlusten mot Malmö är anrika Brynäs ett hockeyallsvenskt lag. 

Nu väntar en ny verklighet för föreningen som aldrig tidigare åkt ur SHL. 

– Det här önskar man ingen. Nu vet jag hur de andra har mått. Det är förjävligt rent ut sagt, säger Ove Molin. 


Brynäsikonen Ove Molin kastades in i tränarrollen som ersättare till Mikko Manner precis före kvalet. Efter torsdagens förlust mot Malmö står det klart att Brynäs föll med 4–1 i matcher och kommande säsong kommer att spela i Hockeyallsvenskan. 

– Det här önskar man ingen. Nu vet jag hur andra har mått. Det är förjävligt rent ut sagt. Man kommer varandra väldigt nära när man jobbar så här. Det är otroligt intensivt, man ser hur killarna och deras familjer mår. Alla ledare runt omkring som varit i Brynäs i väldigt många år, att se dem ... det är tufft, säger Ove Molin. 

Brynäs är ett av de lag som aldrig har åkt ur SHL/Elitserien. Sedan 1960 har laget spelat i landets högsta serie. 

När tror du att ni kan vara tillbaka i SHL?
– Tro ska man inte göra i den här sporten. Det är handlingskraft som gäller. Det är uppbackning överallt ifrån som krävs. Brynäsfamiljen behöver verkligen visa sig. Det finns stunder i livet då man hyllas och ses som något väldigt stort. Sen finns det dagar som den här ... Någon klok man sa att man blir stark av motgång, det är dags för oss i Brynäsfamiljen att visa det. 

Kan ni göra en liknande resa som HV71?
– Jag är övertygad om att Brynäsfamiljen är otroligt stor. Det har vi sett förut, vi har haft dem med oss jämt och vi har dem med oss nu också. Jag kan bara vara glad att jag är brynäsare och jag vet att det finns många brynäsare där ute som vill stötta oss, avslutar Molin.  

– Det gäller att framför allt titta på de ekonomiska konsekvenserna. Att man har partnerskap och stöd från medlemmar och fans. Det finns mycket att dra lärdom av från HV71:s resa. Men vi har aldrig varit i den här situationen förut, det är ett tufft läge och idag är det främst besvikelse. Tittar vi på en 10–20-års-period har vi ju varit i en kvalsituation oftare än vi varit i semifinal. Så det är ju inte i år den här situationen sker utan förr eller senare går det fel. I år gick det fel och det är en dyrköpt lärdom, säger klubbdirektören Håkan Svedman.  

LÄS MER: Ek: Brynäs kommer tillbaka till SHL – frågan är bara när

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!