HockeyNews
PLUS

Beskedet – han tar över HV71: "Ett ärofyllt uppdrag"

(27115) Tomas Montén-HV
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 mars 2023

FacebookXWhatsApp

HV71 har hittat sin nye huvudtränare.
Under måndagen presenterades nämligen Tomas Montén.
– Det ska bli väldigt spännande och ett ärofyllt uppdrag, säger Montén i ett pressmeddelande.

Senast Tomas Montén var huvudtränare i SHL var säsongen 2012–13 när han basade över Timrå, som den säsongen trillade ur högsta serien efter spel i kvalserien. Till Timrå värvades Montén av Kent Norberg, som nu alltså också värvar Montén till HV71.

Sedan tiden i Timrå har Montén främst varit verksam på juniorsidan, där han inte minst varit förbundskapten för Juniorkronorna, innan han i höstas hoppade in som assisterande tränare i Linköping i SHL, en roll han även hade under säsongen 2015–16.

Men nu är det alltså dags för en roll som huvudtränare igen. Vid lunchtid på måndagen stod det klart att Montén tar över jobbet i HV71 efter att ha skrivit på ett kontrakt över de X kommande säsongerna.

–  I Tomas får vi in en ung och hungrig tränare som också samlat på sig mycket erfarenhet genom åren, både från SHL och internationell hockey. Han är van att jobba med unga killar och har ett starkt driv att varje dag utveckla både individen och gruppen, säger Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Montén tar därmed över jobbet efter Johan Lindbom som var med och styrde HV till ett säkrat kontrakt efter att i sin tur ha tagit över efter Tommy Samuelsson.

Till sin hjälp kommer Montén ha klubbikonen Pelle Gustafsson som assisterande tränare samt målvaktstränaren Joel Gistedt, som värvas in från Kristianstad. Klubben jobbar dessutom med att rekrytera ytterligare en assisterande tränare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)