HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Martinsson bryter med HV71 – som värvar landslagsforward

(26959) Eric Martinsson Tommi Tikka
Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Eric Martinsson har två år kvar på sitt kontrakt med HV71. Men enligt Expressen bryter han nu kontraktet och skriver på för Växjö Lakers. I gengäld ska HV har värvat en finländsk landslagsforward.

Eric Martinsson var ett av HV71:s mest välmeriterade nyförvärv inför säsongen, men har sedan en månad tillbaka varit petad från laget. Enligt Expressen

 har de båda parterna enats om en brytning och Martinsson har skrivit på för Växjö Lakers.

Martinsson började sin SHL-karriär i Växjö Lakers och spelade där i fyra säsonger vann SM-guld med klubben både 2015 och 2018. Eric Martinsson har under säsongen spelat 44 matcher där han gjort tolv (1+11) poäng, men samtidigt haft minus 17 i plus/minus vilket är sämst i laget.

LÄS MERIngen fortsättning i den tyska klubben för förre HV71-forwarden Ullström

HV71 uppges samtidigt värva den finländska landslagsforwarden Tommi Tikka från toppklubben Ilves i Tammerfors. HV:s sportchef Kent Norberg var i Malmö under Beijer Hockey Games och scoutade Tikka på plats i Malmö Arena.

Enligt Aftonbladet är Tikka klar för HV. Den här säsongen har han gjort 29 poäng (17 + 12) på 51 matcher i den finska ligan. Tikka har med andra ord varit lagkamrat med den utlånade HV71-backen Filip Westerlund.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!