HockeyNews
PLUS

Brynäs behöver storseger för att slippa kval – då saknar Växjö sex man

(26935) Kossila Bengtsson Lundberg
Bildbyrån

Publicerad: 9 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Brynäs har en minimal chans att hänga kvar i SHL utan kval.
Då krävs till att börja med en storseger mot Växjö – som kommer till Gävle utan sex tongivande spelare.

Serieledande Växjö behöver en poäng borta mot Brynäs på torsdagen för att säkra seriesegern i SHL och lägga beslag på de 800 000 kronorna i prispengar.

Brynäs behöver ta in tre poäng och 16 mål på HV71 som ligger precis ovanför kvalstrecket.

Och det är ett Växjö utan sex spelare som kommer till Gävle. Forwardsduon Kalle Kossila och Dan Sexton har varit skadade en tid. Kossila har missat de senaste sex matcherna medan Sexton har missat sju matcher och inte spelat sedan den 16 februari. I vändningen och vinsten mot Linköping i tisdags blev både Hugo Gustafsson och Martin Lundberg skadade.

– Varken ”Marre” eller ”HG” kommer att spela mot Brynäs. Något mer har jag egentligen inte att säga om det så. Vi har inget bra svar för båda är fortfarande under utredning. Efter helgen är det lättare att veta deras status, säger Växjös huvudtränare Jörgen Jönsson till Smålandsposten.

Inte heller backstjärnan Lukas Bengtsson eller backkollegan Keegan Lowe kan spela på grund av personliga skäl.

LÄS MEROskarshamn är rekordbra – men frågetecken för stjärnorna mot HV71

Växjö saknar med andra ord sex man mot Brynäs.

– Därför har vi med Jakub Stancl och Oskar Cederqvist. De kommer att spela på tolv forwards och så har vi sex backar, säger Jönsson.

Ludvig Claesson, som var sjundeback mot LHC, går in på sex backar och Amil Krupic kommer också att finnas med mot Brynäs.

Skadeläget i Växjö kunde ha varit bättre inför sista omgången.

– Det är som det är. Jag tänker inte så mycket om det. Två av killarna är mer hemma och de andra fyra... två av våra forwards som är skadade har vi koll på och två har vi inte helt koll på, det behöver inte betyda att de inte tränar redan på måndag eller för den delen att de gör det. Vi får helt enkelt se vart det tar vägen, säger Jörgen Jönsson.

Senast Växjö blev seriesegrare var 2021. Den säsongen slutade med klubbens tredje SM-guld. Växjö har även vunnit SHL:s grundserie 2017 och 2018.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)