HockeyNews
PLUS

Kühnhackl tillbaka efter sex veckor – nu ska Skellefteås måltorka botas

(25386) Tom Kühnhackl Skellefteå
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 7 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Serieledande Skellefteå har haft bekymmer med målskyttet på sistone.
Men inför mötet med HV71 är den tyske forwarden Tom Kühnhackl redo för spel igen.
– Jag känner mig i bra form, säger han till Norran.

Den dubble Stanley Cup-vinnaren Tom Kühnhackl är tillbaka efter skada. Den 31-årige tysken har inte spelat för Skellefteå sedan den 21 januari och har missat 14 matcher i följd.

Före skadan var Kühnhackl en tredjedel i en stekhet kedja ihop med Andreas Wingerli och Max Lindholm. Tom Kühnhackl som är nyttig i boxplay har dessutom bidragit med 18 poäng (10 mål, 8 assist) på 30 SHL-matcher den här säsongen.

På de nio matcherna från annandag jul fram till skadan den 21 januari gjorde Tom Kühnhackl sju av sina tio mål och även fyra assist och var inne i ett stim.

LÄS MERTroligen är säsongen över för HV71:s Niklas Hjalmarsson: "Ser nog ut så"

Skellefteå behöver honom för att komma igång med målskyttet. Skellefteå nollades hemma mot Färjestad (0–1) i lördags och har bara gjort fyra mål de senaste fyra SHL-matcherna.

– Vi skapar jättemycket chanser och många bra lägen. Det studsar inte riktigt med oss just nu men vi gör bra saker, så det gäller att fortsätta tro på det vi gör. Det vi kan förbättra och påverka är chanserna vi släpper till. Det känns som att det kommer från lite mindre bra struktur, så kan vi bara sätta den strukturen så hittar vi tillbaka till vinnarspåret igen. Vi går för seriesegern och fokuserar på vårt eget, säger Skellefteås assisterande coach, den förre HV71-spelaren Andreas Falk, till Skellefteås hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)