HockeyNews
PLUS

Troligen är säsongen över för HV71:s Niklas Hjalmarsson: "Ser nog ut så"

(26747) Niklas Hjalmarsson HV71
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 6 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Säsongen ser ut att vara över för HV71:s lagkapten Niklas Hjalmarsson.
– Ja, det ser nog ut så. Jag vet inte, jag är ingen läkare, men det är väl inget vi räknar med, säger HV:s assisterande coach Per Gustafsson till HockeyNews.se.

Den trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson, 35, har inte spelat sedan den 21 januari då HV71 mötte Örebro på bortais. Det ser också ut att bli Hjalmarssons sista match för säsongen på grund av den hjärnskakning han ådrog sig i matchen.

Han har missat 15 matcher de senaste sex veckorna. HV har två matcher kvar av grundserien och Niklas Hjalmarsson hade behövt vara i full form nu för att kunna gå in i laget.

– Ja, och vi har inte råd att spela igång några heller. Det är som det är läget just nu, säger HV71:s assisterande coach, backansvarige Per Gustafsson.

Är det mycket skavanker?

– Nej, det tycker jag inte. Det är bara Hjalmarsson som inte är uttagningsbar till lineupen. Annars är vi 15 forwards och åtta backar.

HV71 har spelat utan erfarne och meriterade backen Eric Martinsson de senaste sex matcherna då han ställts utanför laget av konkurrensskäl. Mot Brynäs i lördags var Nichlas Torp sjundeback.

HV tar emot serieledande Skellefteå på tisdagen inför ett utsålt Husqvarna Garden. På torsdag väntar Oskarshamn i den sista matchen i grundserien. HV71 behöver ta lika många poäng som Brynäs i de två avslutande matcherna för att slippa kval. Det blir en spännande vecka.

– Så har det varit sedan vi kom in. Vi pratade väl lite om det och gjorde en återblick. Vi har varit med i tolv matcher och ser man till de tolv matcherna har vi gjort det bra. Det gäller att ta med sig det, säger Gustafsson som tillsammans med Johan Lindbom och Challe Berglund är nya i tränarstaben efter det att Tommy Samuelsson, Fredrik Stillman och Johan Åkerman blivit utbytta.

LÄS MERFyra nyckelspelare saknades på Brynästräningen – Manner lägger locket på

– Sedan är det alltid den senaste insatsen man gör som man har på näthinnan. Det är starten som fäller oss mot Brynäs men annars har vi gjort det bra över tolv matcher. Men det är matchen imorgon som gäller och torsdagsmatchen tittar vi inte på än, säger Per Gustafsson.

Skellefteå föll med 1–0 hemma mot Färjestad i lördags.

– Jag har tittat på matchen och tycker att Skellefteå är bättre än Färjestad och tycker att de ska vinna där, men Färjestad har en bra målvakt och de spelar smart och reder ut det. Vi vet vad vi kommer att möta. Det är Sveriges fartfylldaste lag så vi vet ungefär vad vi har för matchbild att vänta oss så det gäller att vi är bra i 60 minuter, säger Gustafsson.

– Vi tittar ingenting på vad Brynäs gör utan det får vi summera efter matcherna och se vad det är för utgångsläge.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!