HockeyNews
PLUS

Djurgården får tillbaka fyra man – här är skadeläget inför slutspurten

(26810) Linus Klasen Lukas Vejdemo
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 28 februari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården får tillbaka fyra spelare från skadelistan till mötet med BIK Karlskoga.
Huvudcoachen Johan Garpenlöv kommenterar läget i laget och har garderat med en spelare i powerplay om Nicklas Danielsson blir avstängd.

Backarna Linus Arnesson och Daniel Glad samt forwardsduon Linus Klasen och Lukas Vejdemo lämnar Djurgårdens skadelista.

– Vi har fyra stycken, som det ser ut nu, det är inte matchstart än, men nu börjar det fyllas på. Det känns bra, säger Djurgårdens coach Johan Garpenlöv till HockeyNews.se efter tisdagsträningen på Hovet.

ANNONS

Arnesson har missat fem matcher precis som Klasen. Lukas Vejdemo gör comeback i Djurgården där han inte spelat på snart fem år.

Det innebär att ytterligare några spelare är kvar på skadelistan. Backen Alexander Ytterell har på grund av en knäskada spelat färdigt för säsongen. Även backen Johan Alm har genomgått en operation och skulle med stor tur ha en chans att återvända i slutdelen av ett långt slutspel.

– Den chansen är ganska liten, säger Garpenlöv.

ANNONS

Backen Alexander Falk har slängt gipset och börjat fysträna och skulle kunna vara spelklar om fem veckor från nu, alltså en bit in i april.

Välmeriterade John Norman har genomgått dubbla ögonoperationer och är tillbaka på isen. Men på tisdagen klev han av tidigt.

– Han är ute på isen och kör, men han måste nummer ett, känna sig trygg att han ser. Nummer två, när det blir matchsituationer och ansträngt och hur det är då. Det får han känna av, säger Johan Garpenlöv.

ANNONS

Beroende på hur läget med Normans syn utvecklas är statusen ”dag till dag”. Det gäller att ögonen och blicken hänger med i högt matchtempo.

För forwarden Jonathan Lekkerimäki beräknas det bli spel om tre till fyra veckor och rehabträningen har gått något snabbare än beräknat.

Och för forwardsduon Linus Klasen och Lukas Vejdemo ser det ut att bli spel på onsdagen mot BIK Karlskoga. Klasen tränade i powerplay på tisdagen efter fem missade matcher med ljumskproblem.

– Visst, det är inget att vänta på. Vi har de här fyra matcherna kvar för att förbereda oss. Då gäller det att utnyttja dem med de spelare vi har, säger Garpenlöv.

Lukas Vejdemo, som inte spelat ishockey sedan förra våren i Montreals farmarlag Laval, ska ett par veckor med Djurgården ha gjort honom redo för match igen. Vejdemo är placerad i en kedja med Ludvig Rensfeldt och David Blomgren.

– Han kliver också in, så tar vi det härifrån, så får han i matchsituationer känna efter hur det känns. Tanken har varit den här veckan, antingen (BIK Karlskoga) eller fredag (Almtuna). Som det ser ut nu spelar han imorgon, men vi får se då, säger Garpenlöv.

LÄS MERRiskerar böter och avstängning – flera anmälningar efter toppmötet

På tisdagen på Hovet tränade backen Edvin Hammarlund på Nicklas Danielssons plats i powerplay. Danielsson riskerar avstängning för en spearing i fredagens match mot Modo. Djurgården har ännu inte fått något besked om utfallet från disciplinnämnden.

– Det går inte lika fort, konstigt nog. Jag förstår inte varför det ska ta så mycket längre tid när de ändå har haft möten under helgen med SHL-spelare, så kan de slänga in de här. Men det verkar svårt, säger Johan Garpenlöv syrligt.

Domen mot Danielsson kom på tisdagseftermiddagen och innebär två matchers avstängning och 10 000 kronor i böter.

Fakta/Så såg Djurgården kedjor ut på tisdagens träning inför mötet med BIK Karlskoga

Daniel Brodin–Marcus Krüger–Liam Öhgren • Linus Klasen–Noah Östlund–Wiktor Nilsson • Lukas Vejdemo–Ludvig Rensfeldt–David Blomgren • Fredrik Forsberg–Emil Berglund–Olle Liss.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS