HockeyNews
PLUS

Stefan Warg lämnar finska klubben – tillgänglig på marknaden

(26330) Stefan Warg lämnar Liiga
Bildbyrån

Publicerad: 29 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Stefan Warg väljer att bryta kontraktet med finska Liiga-klubben Kookoo. 

Enligt uppgifter till Expressen är backen klar för tjeckiska Sparta Prag.   

– Warg var missnöjd med både sin prestation och sin roll, kommenterar Kookoos sportchef Jarno Kultanen i ett uttalande.  

Efter Djurgårdens degradering till Hockeyallsvenskan valde backen Stefan Warg att lämna klubben för spel i finska Kookoo. I Liiga har dock succén uteblivit – sex poäng på 32 matcher och 17 minuters istid per match har det blivit för den 32-årige svensken. Nu väljer Warg att bryta kontraktet och lämna klubben. 

– Initiativet till att bryta kontraktet kom från spelaren. Vi har haft flera diskussioner med honom och försökt lösa detta på ett annat sätt, säger Jarno Kultanen.

Stefan Warg har flera SHL-säsonger med Örebro i bagaget. I Sverige har han även representerat Djurgården, Malmö, Västerås och Skellefteå. 

– Han var missnöjd med både sin prestation och sin roll, som var mindre än han förväntat. Det enda alternativet som återstod var att avsluta kontraktet och låta honom hitta en ny klubb, säger Kultanen. 

Någon ny klubb för Warg är ännu inte klar men enligt uppgifter till Expressen kommer det inte bli något spel i Sverige för 32-åringen utan det är Sparta Prag som blir ny klubbadress. I Tjeckien infaller transferdeadline redan den 31 januari.  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)