HockeyNews
PLUS

Linus Klasen: "Vi tycker inte synd om oss själva. Det är alla mot oss"

(25726) Linus Klasen Djurgården
Johanna Wallén/Bildbyrån

Publicerad: 27 januari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården föll hemma mot Björklöven och ligger 20 poäng efter serieledande Modo.
Men erfarne Linus Klasen, 36, manar till lugn.
– Vi tycker inte synd om oss själva. Det är alla mot oss. Det är inga konstigheter, säger Klasen till HockeyNews.se.

Efter 3–0-segern mot Modo förra fredagen hoppades Djurgården kunna följa upp den stabila insatsen med ännu en då serietvåan Björklöven kom till Hovet i onsdags. Och visst var det överlag en spelmässigt jämn match. Men någon individuell miss och ett par kollektiva försvarstabbar gjorde att Björklöven kunde vinna med – 6-2.

– Resultatet speglar väl inte riktigt matchen. Vi bjuder på ganska många mål ändå, tycker jag. Shit happens. Det är ny match (mot Västervik) och vi får se till att vi är redo, säger Djurgårdsforwarden Linus Klasen.

Den snart 37-årige liraren hade assist till Djurgårdens båda mål och såg vass ut i spelet med pucken. Han har haft strul med trilskande ljumskar under hösten och tvingats till vila och rehab. Klasen biter ihop och väljer att se positivt på situationen.

Kedjan med Klasen, Noah Östlund och Wiktor Nilsson har hittat nåt.

– Vår line hade bud på fler mål. Noah hade några bra lägen och kommer in bra i zonen. Det är tillfälligheter, men det gäller att vara stark och hänga dit dem. Det var vi inte.

Var matchen mot Björklöven ett steg tillbaka i er utveckling?

– Nej, men jag tror det är som att lära sig gå lite. Det är nåt steg framåt, sedan två steg bakåt och så vidare. Men vi försöker bli bättre varje dag och försöker gå igenom de grejer som vi kan bli bättre i, säger Klasen.

Djurgården har gjort ett tränarbyte under säsongen då Joakim Fagervall fick lämna över jobbet till Johan Garpenlöv. Pressen på Djurgården att tillhöra toppen, prestera på en hög och jämn nivå finns där. Men det har inte varit många hela matcher där Djurgården imponerat eller levt upp till förväntningarna.

– Jag tycker att spelet ändå har blivit bättre. Vi har några matcher kvar innan det börjar. Allting måste stämma då. Det går inte bara trycka på en knapp. Vi gnuggar varje dag. Alla vill att det här ska stämma. Det är ingen som vill att det inte ska stämma. Vi tycker inte synd om oss själva. Det är alla mot oss. Det är inga konstigheter, säger Klasen.

Har ni tålamod så att ni inte känner er stressade?

– Vi måste ha det. Sedan är det kanske upp till oss äldre spelare i gruppen att kunna sprida det tålamodet och lugnet. Vi kan inte fokusera på det som vi inte kan göra nånting åt. Fokusera på det du kan göra något åt och det är det dagliga arbetet. De goda vanorna.

LÄS MERBakslag för Djurgården – en till spelare på skadelistan

Hur gör man om det blir någon individuell miss som mot Björklöven?

– Det är hockey. Det går så fort där ute. Det är ingenting man kan gräma sig över. Vi är ett lag. Vi vinner och förlorar tillsammans.

På fredagen spelar Djurgården borta mot Västervik och då blir det debut för nye backen från HV71, Daniel Glad, som tränade i Stockholm på torsdagen.

– Jag tycker att han såg riktigt bra ut. Vi har naturligtvis tittat på honom en tid och vi vet vad han kommer att bidra med. Det är en tvåvägsback som är fysisk i sitt sätt att spela, en bra kombination. Sen är det en kille med mycket energi, han kommer att hjälpa oss både på och utanför banan, säger Johan Garpenlöv till Djurgårdens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)