HockeyNews
PLUS

Berglund redo för HV-debut – då kliver klubbdirektör Lindbom in i båset

(26137) Samuelsson Berglund Lindbom
Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Det blir en flygande start för Charles Berglund som ny assisterande coach i HV71.
”Challe” ska ersätta sparkade Johan Åkerman – och klubbdirektören Johan Lindbom kliver in i båset istället för Fredrik Stillman.

HV71 har gjort en förändring i tränarstaben där Tommy Samuelsson, mannen som ledde Jönköpings hockeystolthet tillbaka till SHL från Hockeyallsvenskan, alltjämt är huvudansvarig.

Men den assisterande coachen Johan Åkerman har fått sparken och in kommer Djurgårdslegendaren Charles Berglund som ersättare. Berglund är nära vän med HV71:s sportchef Kent Norberg.

Sedan ”Challe” Berglund slutade som sportchef i Djurgården 2014 har han bland annat varit hockeyexpert i SVT, Radiosporten och på ATG. På fredagen gjorde han sin första isträning med HV i Jönköping.

Så vad ska han då bidra med till HV71, som ligger näst sist i SHL.

– Glädje. Det är ändå lite så att när man ligger i den positionen som vi gör nu så blir det lätt att axlarna åker ner och man håller lite hårt i klubban. Med tanke på hur de två senaste matcherna såg ut tycker jag inte att det finns just det orosmomentet, säger Berglund till HVTV.

I den ena matchen vann HV med 3–1 över Brynäs, men i den andra blev det en 2–1-förlust borta mot Rögle.

– När man inte vinner en sån match mot Rögle som man dominerar hårt sätter det sig lite på psyket. Att få in glädje och tro på det man gör och inte fundera så mycket för det finns så mycket kunskap och skicklighet i den här gruppen och hjälpa dem att få ut den och prata med dem och känna att vi kan det här. ”Vi är bra på det här”, säger Berglund.

LÄS MERAIK-coachen om segersviten – tonar ner "Roger Melin-effkten"

Framöver är tanken att ”Challe” Berglund som assisterande coach ska hjälpa till med både powerplay och boxplay och försöka få fart på spelare som inte levt upp till förväntningarna. Mot Färjestad på lördagen får han axla Fredrik Stillmans ansvar som backanscarig. Stillman har ryggproblem och kan inte stå i HV-båset mot Färjestad.


Fredrik Stillman (t h) missar HV71:s match borta mot Färjestad på grund av ryggbesvär. Men Tommy Samuelsson får god hjälp ändå. Foto: Bildbyrån.

Då kliver klubbdirektören Johan Lindbom in i båset.

– Ja, så är tanken, skriver Lindbom i ett sms till HockeyNews.se.

Berglund till HVTV:

– Imorgon kommer jag att ta hand om backarna. Sedan ska vi konstruera något mer konkret framöver med hjälp av Johan Lindbom. ”Samme” (Samuelsson) är där framme med forwards. Vi har en del saker att förbättra, som boxplay och powerplay. Hade det varit bra hade det funnits ett antal poäng till och HV hade legat längre upp i tabellen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)