HockeyNews
PLUS

Efterlängtad comeback för Djurgårdens Linus Klasen – missat en månad

(25709) Linus Klasen Djurgården
Johanna Wallén/Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Linus Klasen har inte spelat på exakt en månad. På fredagskvällen är han tillbaka i Djurgårdens match på fredagen mot BIK Karlskoga.

Inte sedan Luciadagen den 13 december har Linus Klasen spelat för Djurgården. Då blev det seger på Hovet hemma mot Vita Hästen. Sedan dess har ljumskproblem stoppat 36-årige Klasen från spel, men till mötet med BIK Karlskoga är han tillbaka i Djurgården.

Backen Linus Arnesson, som utgick efter den första perioden i 5–4-förlusten på övertid hemma mot Mora är skadad och ersätts av Alexander Falk. Forwarden John Norman dras också med en skada och står över matchen mot BIK Karlskoga, enligt Djurgårdens hemsida.

Reservmålvakten Matthew Galajda har blivit sjuk och ersätts i sin tur av 17-årige Teodor Munther, som fick A-lagsdebutera i 7–3-förlusten borta mot Björklöven fredagen den 6 januari.

Djurgården fick hem sina fem JVM-spelare till matchen mot Mora, men det blev ändå en fjärde förlust i följd.

– Om man ska ta med något positivt så är det att vi kvitterade på slutet. Vi gör en bra push. Men det är klart, helheten, vi är inte nöjda med den, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger till HockeyNews.se.

Djurgården har saknat mellan sju och 14 spelare den senaste månaden och nu behöver laget hitta ny kemi i backpar och kedjor. Mot Mora tappade Djurgården en 3–0-ledning från den första perioden till 3–3 i den andra och även ett 4–3-underläge i den tredje perioden innan Olle Liss kunde rädda en poäng genom att smälla in 4–4.

– Idealt behöver man tid, så klart. Men man måste också vinna matcher. Nej, uppenbarligen kan vi spela bra som vi gjorde i den första perioden så jag tror inte att det är någon ursäkt som vi vill ha, säger Krüger.

LÄS MER

Fjärde raka förlusten för Djurgården – Garpenlöv: "Vi blir skakiga"

Djurgården söker förklaringar till den svaga trenden och även motåtgärder.

– Vi har förlorat några matcher i rad. Jag vet inte om det spelar in. Säkert en del andra saker också.

Självförtroendet?

– Precis. I första leder vi med 3–0. Då blir starten viktig (i andra perioden). Jag tror de gör mål efter två minuter nånting. Det finns bra och dåliga grejer i varje match, men som sagt vi måste vinna matcher.

Marcus Krüger leder Djurgårdens förstakedja med Daniel Brodin och JVM-forwarden Liam Öhgren. Trion spelade också ihop före JVM.

– Jag tycker Liam fortsätter som han avslutade innan han åkte på junior-VM. Det såg jag också i slutet på junior-VM. Han spelar med mycket självförtroende, mycket fart. Duktig spelare, säger Krüger.

Ni har hittat kemi mellan varandra?

– Jag tycker det. Med folk borta så ger alla nånting och det blir en annan dynamik. Med Liam och ”Brodda” blir det ganska mycket kraft. Vi får försöka utnyttja det. Jag tycker vi gör det stundtals bra (mot Mora) och hade så klart gärna hängt dit någon mer. Det vill man alltid.

Djurgården vände och vann i Karlskoga den 16 december då ett 2–1-underläge blev till 5–2-vinst den 16 december, trots ett stort manfall.

– Vi gjorde en bra match borta där senast och hade mycket folk borta. Vi ska på det igen och på med blåstället. Vi spelar väl i vitt i och för sig.. Men göra ett bra jobb. Det är där vi måste börja. Vi har torskat fyra raka. Gärna komma tillbaka på vinnarspåret. Tuff bortamatch. Vi kanske ska spela lite enklare, säger Marcus Krüger.

På fredagen blev det officiellt att forwarden David Blomgren, 19, som har spelat till sig en plats i A-laget under säsongen, har förlängt sitt kontrakt med Djurgården i två år till 2025.

– David bidrar med ett gediget jobb och är en bra skridskoåkare, fysiskt stark och skicklig på att hålla i pucken. Han är även i rätt ålder och besitter helt rätt ambition och attityd. Vi ser honom som en bra pusselbit för framtiden, oavsett spel i SHL eller HockeyAllsvenskan, säger sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)