HockeyNews
PLUS

Fjärde raka förlusten för Djurgården – Garpenlöv: "Vi blir skakiga"

(26075) Johan Garpenlöv Djurgårdens IF
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 11 januari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården fick tillbaka en rad spelare, men tappade en 3–0-ledning till 5–4-förlust mot Mora efter straffar.
– När de gör sitt (första) mål blir vi skakiga. Vi är lite bräckliga just nu, inte riktigt tron på det vi gör och vi blir spretiga, säger Djurgårdens huvudcoach Johan Garpenlöv.

Djurgården hade tre raka förluster inför matchen mot Mora på Hovet. Med fem JVM-spelare inklusive förstemålvakten Carl Lindbom tillbaka hoppades Johan Garpenlöv på en effekt.

– Vi pratade mycket om att komma in i matchen på rätt sätt med tanke på de två föregående matcherna där vi inte riktigt har varit med, säger Garpenlöv.

Djurgården skaffade sig en 3–0-ledning i den första perioden. Men när Mora reducerade till 3–1 tidigt i den andra bytte matchen skepnad.

– Vi försvinner ut och vi överarbetar situationer. Det gör att det blir stirrigt och stressigt. Sedan tar det ett tag innan man lugnar ner sig och hittar rätt i vårt sätt att spela igen. Det tycker jag ändå att vi kommer tillbaka i tredje och gör, säger Garpenlöv.

Mora både kvitterade till 3–3 i den andra perioden och Anton Heikkinen satte 4–3 till dalalaget i den tredje perioden.

– Gillar naturligtivs inte att vi i ledning 3–0 släpper tre mål i andra. Vi måste lära oss att stänga en sån match. Vara mer noggranna i vårt sätt att spela. Det var vi inte idag helt enkelt och där har vi något att jobba vidare på. Jag tycker inte att vi har satt ihop tre bra perioder utifrån vårt sätt att spela. Det måste vi jobba vidare med. Det måste vi lära oss om vi ska vara med och tampas om det här längre fram, säger Johan Garpenlöv.

Djurgården räddade en poäng när Olle Liss skickade in 4–4 i slutet av den tredje perioden.

– Starkt att komma tillbaka med tanke att vi ledde med 3–0 och så kommer de tillbaka och gör ett snöpligt fjärde mål i tredje perioden, att vi ändå på ett starkt moraliskt gör det där 4–4-målet och tar det till förlängning.

Moras skyttekung Johan Persson blev precis som Axel Sundberg tvåmålsskytt när Persson satte den avgörande straffen till 5–4.

Hur kan det komma sig att Djurgården blir bräckligt med ett så starkt lag på papperet kan man undra.

– Vi har varit skadedrabbade och det har varit många spelare in och ut under lång tid och det gör att det är svårt att bygga kemi i våra kedjor och trygghet i det vi gör. Nu fick vi in fem JVM-spelare och tre eller fyra spelare som har varit skadade och kommit tillbaka så det är nytt igen. Det kan vara en anledning till det, menar Garpenlöv.

LÄS MEREk: Djurgården är fortfarande bara en pappersprodukt

Han fortsätter:

– Kan vi få hålla de här spelarna friska och bygga vidare så tror jag att vi kommer att hitta rätt i det här. Vi måste ha tålamod och får inte bli spretiga och överarbeta. Man kan inte skapa i varje byte utan måste ligga rätt ibland. Tålamodet har vi inte i 60 minuter. Det såg vi idag.

Backen Linus Arnesson spelade bara i den första perioden innan han lämnade matchen av oklar anledning.

– Det vet vi inte just nu. Jag har inte träffat honom så jag hoppas att det är något kort. Han utgick så vi får se, säger Garpenlöv.

Linus Klasen närmar sig comeback efter ljumskproblem.

– Han är på väg tillbaka. Vi får se om han spelar på fredag eller om det är nästa vecka. Vi vet inte när han är tillbaka än, säger Garpenlöv.

JVM-målvakten Carl Lindbom fick en tuff återkomst i en match som tog en vändning i den andra perioden.

– Det är så klart jättekul att vara tillbaka. Otroligt kul att stå inför publiken igen, säger Lindbom till HockeyNews.se.

Han var samlad trots 5–4-smällen där han stoppade 19 skott.

– Vi gör en jättebra förstaperiod. Sedan släpper jag in ett dåligt mål och de får lite momentum och vi orkar inte hålla emot. Bra tredje period där vi har mycket puck. Sedan blir det som det blir. Men överlag, bra start, det gäller att vi lyckas hålla emot när de sätter mycket press, säger Lindbom.

Han var självkritisk efter Axel Sundbergs 3–1-reducering.

– Det kom överraskande, men det ska jag ha alla dagar i veckan. Absolut, säger Lindbom.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!