HockeyNews
PLUS

Olle Liss på väg mot rekordsäsong i Djurgården: "Inte krångla till det"

(26006) Olle Liss Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Olle Liss, 30, är på väg mot sin poängmässigt bästa säsong i karriären.
Och han vill se en rejäl uppryckning i Djurgården inför mötet med sin förra klubb Björklöven.
– Vi behöver inte krångla till det. Det behöver inte vara vackert, säger Liss till HockeyNews.se.

Hemmaförlusten mot Västerås i onsdags kom överraskande för Djurgården. Men faktum var att Stockholmslaget bäddade för förlusten genom att ha låg energi i spelet och slarvigt passningsspel.

Djurgården hamnade i underlägen och fick jaga och föll till sist med 4–2.

– I tredje tycker jag inte vi är riktigt där. Vi är där, men ändå inte. Det är det sista lilla som fattas. Vi har några halvlägen som vi inte kapitaliserar på. Vi blir straffade i slutändan, säger Djurgårdsforwarden Olle Liss.

Djurgården har halkat ner till tredje plats i Hockeyallsvenskan och har två poäng upp till tvåan Björklöven och 14 poäng upp till ledande Modo som har en match mindre spelad.

Djurgården har bytt huvudtränare från Joakim Fagervall till Johan Garpenlöv, men frågan är var laget står i sin utveckling med 21 matcher kvar av grundserien.

– Svårt att säga. Lite som matchen (mot Västerås). Vi blandar och ger ganska mycket både i matcherna och i olika matcher. Som jag har sagt förut så tycker jag att vi har väldigt höga toppar, men vi har för djupa dalar också. Lägstanivån framför allt måste upp för att vi ska bli ett mer jämnt lag och etablera något och hitta nån sorts flyt. Nu är det lite för mycket fram och tillbaka och varannandagshockey, så att säga, anser Olle Liss.

Djurgården har mött Björklöven en gång hemma och vann med 4–2 den 21 oktober. Mötet i Umeå på fredagskvällen blir ett bra test.

– Det kommer att bli en spännande drabbning. Det kommer att bli ett bra tryck där. Hoppas vi kommer ut flygande från start och tar lärdom av matchen (mot Västerås) och kommer ut lite som ett nytt lag. Verkligen ger dem en match.

LÄS MER: Ek: Djurgården behöver inte hålla SHL-klass – men vad är det här...?

Olle Liss har gjort 28 poäng (13 mål, 15 assist) på 31 matcher. Som mest har han gjort 39 poäng (18 + 21) och det var förra säsongen för Björklöven. Han kan med andra ord sätta ett nytt personligt poängrekord i Hockeyallsvenskan om han fortsätter att ösa på.

Hans tunga skott kan lösa upp en och annan knut för Djurgården.

– Vi vill ha med oss tre poäng hem. Det är det hockeyn går ut på. Vi ska vinna matcherna. Det kanske inte får se ut hur som helst, men vi behöver inte göra det ”fancy” och snyggt. Spela rakt och enkelt. Vårt spel som vi har tränat på sedan ”Garpen” kom in och få lite mer tydlighet i spelet och att alla kugga i så det blir lite mer flow i grejerna. Då tror jag att vi kan ge dem en bra match, säger Olle Liss.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)