Lindbom höll nollan igen när Sverige vann på nytt

(25863) Carl Lindbom
ANNONS

Publicerad: 27 december 2022

HALIFAX. Sverige fick aldrig målskyttet att lossna mot Tyskland – men Juniorkronorna är fortsatt obesegrade.

Carl Lindbom höll nollan för andra matchen i rad och såg till att svenskarna höll undan och säkrade segern.

ANNONS
Juniorkronorna körde över Österrike totalt i går kväll (11–0) och fick en smakstart på turneringen i Halifax.

Mot Tyskland så fick man inte alls till målskyttet på samma sätt – men det saknades inte möjligheter offensivt.

Adam Engström fick iväg ett backskott som letade sig hela vägen in bakom en storspelande Nikita Quapp i tyskarnas kasse – det skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

Sverige hade 18–2 i skott i andra perioden och Fabian Lysell ordnade fram en straff som han inte lyckades förvalta men trots det skottmässiga övertaget så var det en öppen historia när vi klev in i sista perioden.

Tyskland skapade chanser och möjligheter men gång på gång så stod Carl Lindbom i vägen och han blev till slut den stora matchvinnaren för Sverige när man inte lyckades utnyttja sina möjligheter offensivt.

I slutminuterna av tredje perioden drog Sverige på sig en utvisning för sex spelare på isen – femte tvåminutersutvisningen för svensk del – men trots det så lyckades man hålla undan och Lindbom har ännu inte släppt in något mål i JVM efter att ha räddad 28 skott i segern mot Tyskland.

Efter två matcher på två dagar väntar nu en spelledig dag i morgon för svensk del innan Tjeckien står för motståndet på torsdag klockan 19.30 svensk tid.

Tyskland–Juniorkronorna 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
Mål, Sverige: Adam Engström.
Skott: 28–44 (13–16, 2–18, 13–10)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.