HockeyNews
PLUS

Centerbrist i AIK inför derbyt mot Djurgården: "En kamp mot klockan"

(25784) Barklund Rockwood Wemmenborn
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 21 december 2022

FacebookXWhatsApp
AIK har lidit av centerbrist under december på grund av skador och att Dalibor Dvorsky är iväg på junior-VM.
Men det finns hopp om ljusning inför derbyt mot Djurgården den 27 december.
ANNONS

Den unge slovakiske AIK-centern Dalibor Dvorsky, 17, är på junior-VM i Kanada och har missat de senaste tre allsvenska matcherna. Dessutom har centrarna Adam Rockwood och Axel Wemmenborn blivit skadade. Rockwood har varit ur spel i fyra matcher medan Wemmenborn inte har spelat sedan den 30 november och missat sex matcher i rad.

Dessutom är backen Alfred Barklund också på skadelistan för AIK.

ANNONS

– Vi har haft en centerbrist egentligen i hela december. Vi visste sedan innan att Dalibor (Dvorsky) skulle åka på JVM och sedan var det Rockwood och Axel och vi fick laborera lite. Det som var positivt var att vi hade många killar som hade spelat center tidigare och som fick hoppa in, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm till HockeyNews.se.

I frånvaro av Dvorsky, Rockwood och Wemmenborn har Oscar Nord, Oscar Öhman och inlånade Christoffer Björk fyllt centerluckorna i AIK. Frågan är hur skadeläget ser ut i derbyt mot Djurgården i Globen nästa tisdag den 27 december.

– Det senaste jag hörde var att Barklund och ”Rocky” (Rockwood) kanske är en kamp mot klockan lite. Vi får se, förhoppningsvis är de med den 27:e. Axel har väl varit några dagar efter de två i rehab och jag tror inte att det ska vara längre än så. Förhoppningsvis, peppar peppar, är alla tillbaka inom en snar framtid, säger Christoffer Malm.

ANNONS

LÄS MERSkadetyngt Djurgården föll på Hovet – duo kan vara tillbaka mot AIK

Därmed låter det som att Axel Wemmenborn är den som löper störst risk att missa ett eller båda derbyna i mellandagarna där den andra Stockholmsduellen spelas den 29 december. Djurgården vann säsongens första allsvenska derby med 5–4 på övertid då AIK hade hemmamatch.

AIK har centern Christoffer Björk på lån från Hockeyettan-klubben Kalix.

ANNONS

– Vi har sagt att vi kommer att ha honom i fem matcher och vi har spelat tre så han kommer att vara med i de två derbymatcherna också. Efter det så får vi se helt enkelt var det landar, säger Christoffer Malm som antyder att det kan bli aktuellt med en diskussion om att behålla Björk säsongen ut.

– Han har kommit in som en frisk fläkt och gjort det bra. Jättekul att se honom. Jag vet att han är extremt tävlingsinriktad och vill visa upp sig och har kommit in med helt rätt attityd.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln