HockeyNews
PLUS

Skadetyngt Djurgården föll på Hovet – duo kan vara tillbaka mot AIK

(25777) Stefan Elliott Djurgården
Johanna Wallén/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 19 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården sköt 47 skott mot Kristianstad, men gjorde bara ett mål och förlorade på straffar.
Inför derbyt mot AIK är förhoppningen att två av de skadade spelarna är tillbaka i spel. Johan Garpenlöv nämner en duo som ligger närmast till hands.
ANNONS

Djurgården utan tolv ordinarie spelare, men med juniorer och tre spelare inlånade från Hockeyettanklubben Tyresö/Hanviken, sköt 47 skott mot Filip Larsson i Kristianstads mål, men bara backen Kevin Karlssons 1–1-mål gav Djurgården reellt hopp om seger.

– För oss handlar det i den här matchen om att göra mål på våra chanser och ta tillvara på de powerplay som vi har när vi har lägen att stoppa undan matchen och det gör vi inte. Vi får skylla oss själva att vi inte vinner den här matchen, säger Djurgårdens huvudcoach Johan Garpenlöv.

ANNONS

Djurgården spelade fyra mot tre på övertid och hade 8–0 i skott, men ingen lyckades överlista Filip Larsson då heller. Han tog sedan Djurgårdens tre straffar och Theodor Pistek gjorde ensam mål, vilket säkrade två poäng till Kristianstad.

– Jag tycker att de har mycket tid i anfallszonen, men vi är ganska starka på insidan som man säger och håller dem på utsidan och ger dem ganska lite tid med pucken. De har nån målchans, Liss är fri i slottet, men överlag en ganska bra insats försvarsmässigt, säger KIK-tränaren Mikael Gath.

Djurgården har på sistone lånat in trion Edvin Hammarlund, Fredrik Schylter och Joel Thulin från Tyresö/Hanviken i Hockeyettan för att täppa till luckorna i laget. Fem spelare är på JVM och sju spelare är antingen skadade eller borta på grund av sjukdom.

ANNONS

– Jag tycker Edvin på backen är fantastisk idag. Division ett-spelare som kommer upp och gör en kanonmatch. Schlyter och Thulin gör det också jättebra och jobbar hårt för oss i den här matchen och gör tillräckligt för att hjälpa oss att vinna matchen, så jag har inget att gnälla där, säger Johan Garpenlöv som även berömmer Djurgårdens juniorer.

LÄS MERModos drag – köper loss kanadensaren från jumbon: "Bra karaktär"

Däremot hade han önskat mer av de mer rutinerade och ledande spelarna.

ANNONS

– Vi räknar naturligtvis och jag tror vi hade 18 som vi räknar som heta målchanser och jag tror vi gav bort sju. Sett över 65 minuter är det tillräckligt för att vinna matchen. De var starka framför mål. Det var jobbigt att ta sig in där så vi kan göra saker bättre, men vi har tillräckligt med målchanser för att vinna helt klart.

Djurgården är tvåa i tabellen över jul tack vare poängen mot Kristianstad. Den 27 december väntar derby mot AIK i Avicii Arena. Då hoppas Johan Garpenlöv att skadelistan har krympt med åtminstone två namn.

– (John) Norman borde var tillbaka. ”Ludde” Rensfeldt är förhoppningsvis tillbaka, men vi får se, säger Garpenlöv till HockeyNews.se.

ANNONS

Det är de två som ligger närmast?

– Såsom jag har fått höra nu. Det kan dyka in, man vet aldrig vad julmaten gör för spelarna.

Det innebär att Emil Berglund, Linus Klasen och Alexander Ytterell är kvar på skadelistan ett tag till.

ANNONS

Djurgården-Kristianstad 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Mål, DIF: Kevin Karlsson. Mål, KIK: Pontus Netterberg, Theodor Pistek.

Utv, DIF: 4x2. KIK: 4x2.

ANNONS

Skott: 47–26 (20–3, 7–13, 12–10, 8–0)

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln