HockeyNews
PLUS

Djurgårdens plan för Danielsson och Myrenberg – och besked om skadeläget

(25716) Norman Danielsson Myrenberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Dagen efter 4–1-segern mot Vita Hästen får Djurgården in Nicklas Danielsson, Jesper Myrenberg och Daniel Brodin till träningen.
Samtidigt finns det nya frågetecken på forwardssidan. Sportchefen K-G Stoppel har bråda dagar.
ANNONS

I måndags blev det officiellt att Djurgården har skrivit kontrakt med den VM-guldvinnande före detta Brynäsforwarden Nicklas Danielsson. Den 38-årige högerskytten kom till Stockholm under tisdagsmorgonen.

– Han tränade, testades och läkarundersöktes och det såg bra ut, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

ANNONS

Danielsson har spelat 615 SHL-matcher och gjort 291 poäng (123 mål, 168 assist) i karriären, men han har inte spelat någon match sedan den 29 mars.

Han ska vara med på onsdagens och torsdagens träningar och sedan väntar match borta mot BIK Karlskoga.

– Ambitionen är att han ska kunna gå in och spela på fredag. Han har tränat med Almtuna och sedan haft fys som han har kört med personlig tränare så han har hållit igång bra. Sedan är det alltid att komma in i ett matchtempo och så vidare, säger K-G Stoppel.

ANNONS

När JVM-spelarna nu försvinner till Kanada och är borta från sex allsvenska matcher behöver Djurgården täppa till luckorna i truppen. Vid sidan av målvakten Matthew Galajda kommer Linköpings reservmålvakt Jesper Myrenberg att lånas in och han anländer under onsdagen.

– Han är med oss till den 19:e och är då några dagar i Linköping. Sedan ansluter han till oss till derbyt. Vi kommer att bolla lite emellan, säger Stoppel.

LÄS MERJVM-duons hjälteinsats i Djurgårdens vändning – Öhgren sköt hattrick

ANNONS

Myrenberg kommer att vara med Djurgården i bortamatchen mot BIK Karlskoga på fredag och hemma mot Kristianstad på måndag den 19 december. LHC har match i SHL mot HV71 den 26 december innan Djurgården har derbyt mot AIK den 27 december.

Djurgården har en lång frånvarolista och mot Vita Hästen spelade inte forwarden Linus Klasen efter den första perioden och där är läget ännu lite oklart. För John Norman, som saknades mot Vita Hästen, blir det ytterligare minst två matchers vila på grund av en underkroppsskada.

– Han kommer att vara borta nån vecka, en och en halv eller två. Vi räknar med (mellandagarna), säger K-G Stoppel.

ANNONS


Tyresö/Hanviken-centern Fredrik Schlyter lånades in av Djurgården och han fick beröm för sin debut i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån.

Djurgården lånade in centern Fredrik Schlyter, 21, till mötet med Vita Hästen. Schlyter tillhör Tyresö/Hanviken i Hockeyettan.

– Vi fick ringa in honom i morse. Han gjorde det bra. Det är väl kul att få prova på lite division 1-lirare. Det finns duktiga killar där också. Han kom in och gjorde det gediget.

ANNONS

Blir det fler matcher i Djurgården för Schlyter?

– Det får vi se lite här framöver. Nu blir det lite dag för dag, att hantera de här två sista matcherna före jul och se vad vi får tillbaka.

Daniel Brodin har missat de senaste matcherna på grund av sjukdom, men är tillbaka i träning från och med onsdagen. Djurgården ska också undersöka möjligheten för Ludvig Rensfeldt att spela på fredag mot BIK Karlskoga.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln