HockeyNews
PLUS

JVM-duons hjälteinsats i Djurgårdens vändning – Öhgren sköt hattrick

(25711) Liam Öhgren Carl Lindbom
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 13 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Liam Öhgren, 18, gjorde sitt första hattrick i Djurgårdens A-lag och var inne på samtliga fyra mål framåt.
Carl Lindbom, 19, tog 24 av 25 skott i 4–1-vinsten mot Vita Hästen inför JVM-äventyret.
ANNONS

Djurgården saknade Daniel Brodin, John Norman, Jonathan Lekkerimäki, Ludvig Rensfeldt och Noah Östlund på forwardssidan. Då slog Liam Öhgren till med sin karriärs första hattrick. Efter en svag första period hemma mot Vita Hästen och underläge med 1–0 klev Öhgren fram i den andra perioden och snuvade gästernas målvakt Adam Ohre på pucken. Det blev början till vändningen för Djurgården.

– Jag tror målvakten missade pucken lite och så studsade den fram och så är det öppet mål och bara att lägga in den. Otroligt skönt mål att få göra, säger Öhgren till HockeyNews.se efter 4–1-segern på Hovet.

ANNONS

Ex-AIK:aren Sebastian Falk gjorde Vita Hästens 1–0 i powerplay i den första perioden och Djurgården kom ingen vart spelmässigt.

– Vi kom inte upp som vi vill riktigt i första perioden. Sedan tycker jag att vi steppar upp inför andra perioden. Skönt att få ett sånt där mål och få lite energi till laget också, säger Öhgren som även fixade 2–1 i den andra perioden.

LÄS MERKlasen om poänggörandet och Modos serieledning: "Kommer tuffare tider"

ANNONS

När Vita Hästen försökte jaga reducering i slutet av tredje perioden satte Öhgren punkt med sitt tredje mål i tom kasse. Nu är han uppe i nio mål på 26 matcher för Djurgården i Hockeyallsvenskan. Bara Daniel Brodin och Olle Liss har gjort fler mål i laget och står på elva mål var.

När gjorde du hattrick senast?

– Det måste ha varit i J20 nån match förra året. Jag vet inte exakt, säger Öhgren.

ANNONS

Skön känsla?

– Obeskrivligt skönt. Det är alltid kul att göra mål och att göra flera mål är ännu roligare… hehe.


Liam Öhgren slog till med sitt första hattrick för Djurgården i sista matchen inför avresan till JVM i Kanada. Foto: Bildbyrån.

ANNONS

Liam Öhgren spelade 23:31 vilket var mest av samtliga utespelare i Djurgården.

– Jaha. Det är kul att få chansen och att få spela med Krüger och Liss, det är inte helt fel heller. Mycket hjälp från dem. Jag älskar att spela hockey och det är sjukt kul att få förtroendet.

Så ett bra avstamp inför junior-VM i Kanada?

ANNONS

– Verkligen. Det är en viktig turnering för hela Sverige. Jag ska försöka göra allt så att laget går bra. Det var väl en liten självförtroendeboost att smälla in tre kassar idag.

Djurgårdens assisterande coach Michael Holmqvist var belåten med de tre poängen.

– Det är viktigt att killar kliver fram när vi saknar många spelare och Liam gör det på ett jättebra sätt. Han använder sitt skott och är ett hot hela tiden och hittar några mål innan han ska åka iväg, säger Holmqvist.

ANNONS

Någon du vill lyfta fram i övrigt?

– Alla kämpar på, men nån jag också tycker tar kliv är (David) Blomgren, en av de unga killarna. Han har kört här under många år och gnuggat. Det här är hans fjärde år som han stoppar in och gör ett jäkligt bra jobb och börjar bli vuxen i sitt spel. Stark på puck och bra avslut, säger Holmqvist.

Djurgården lånade in centern Fredrik Schlyter, 21, från Tyresö/Hanviken i Hockeyettan och han fick spela över 13 minuter på sin position i fjärdekedja ihop med juniorerna Hugo Frylén och Mika Ounasvuori.

ANNONS

– Jag var imponerad (av Schlyter). Jag spelade emot honom när jag var J20-tränare, men inte lagt märke till honom så jättemycket. Jag tycker han gjorde en jättebra match, säger Michael Holmqvist.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln