HockeyNews
PLUS

Klasen om poänggörandet och Modos serieledning: "Kommer tuffare tider"

(25709) Linus Klasen Djurgården
Johanna Wallén/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Linus Klasen har tappat fart i sitt poänggörande efter en skada. Men den erfarna Djurgårdsstjärnan känner ingen oro – trots att Modo har seglat iväg i serietoppen.
– Om man spelar 50 omgångar på topp, då spelar man nog i fel liga. Det kommer att komma tuffare tider och förhoppningsvis är vår tuffa tid över, säger Klasen till HockeyNews.se.
ANNONS

VM-meriterade Linus Klasen, 36, är en av Djurgårdens stora satsningar sedan Hockeyallsvenskan drog igång. Klasen lämnade schweiziska Visp i andraligan för att flytta hem till Stockholm och har skrivit på för Djurgården till och med 2025.

Han rivstartade i sin nya klubb och producerade fem poäng (två mål, tre assist) på sina första fyra Djurgårdsmatcher. Men efter mötet med Modo på Hovet (5–6-förlust på övertid) fick han problem med ljumskarna.

ANNONS

– Det blev lite mycket på en gång, men nu är det lugnt och börjar bli bättre och bättre, säger Klasen till HockeyNews.se inför hemmamatchen mot Vita Hästen.

Den spelintelligente forwarden behövde vila tio dagar från matcher. På de sex senaste har det blivit två assist och totalt är han uppe i två mål och sex assist på elva matcher.

–Vi har gnuggat på bra här nu så det är ingen fara. Målchanserna är där varenda match, så det räcker och blir över.

ANNONS

LÄS MERGarpenlöv om nya spelidén i Djurgården: "Det som är målet med resan"

Hur ser du på produktionsbiten?

– Jag borde ha haft ganska mycket till tycker jag. Men det är så det är under en säsong. Man har klara lägen som man inte gör mål på och så har man lägen som man kanske inte ska göra mål på som går in. Det finns inte så mycket annat att göra än att försöka vara lite skarpare och hänga dit dem helt enkelt. Till slut lossnar det och då brukar det gå ganska fort sen åt andra hållet. Det är en situation som man har varit i ganska ofta.

ANNONS

I förra veckan blev det förlust borta mot Östersund och Klasen hade ett antal fina lägen att göra mål då Djurgården jagade kvittering i 2–1-förlusten i Jämtland.

– Ah men skojar du, eller? Jag siktade och siktade, fastnade med bladet i isen, sköt i plexit. Jag såg nätet. Siktade rätt, men skjuter fel… Det är så det är ibland. Finns inte så mycket annat än att gnugga på. Det gäller att sätta dit dem, och det gäller alla. Man kan inte göra mål på sina egna pass heller.

Hur har det varit att komma hem till Stockholm och Djurgården med alla förväntningar och förhoppningar?

ANNONS

– Det är speciellt. Man spelar hemma. Man spelar i Djurgården. Folk förväntar sig ganska mycket. Det är en annan typ av hockey och ett helt annat lag och så vidare. Jag tycker att första matcherna när jag kom in så rullade det på riktigt bra. Efter skadan, så som jag sa. Målchanserna finns där varenda match. Det gäller bara att sätta dit dem och då ser det helt plötsligt annorlunda ut. Det är 26 matcher kvar så vi hinner nog slipa på en hel del innan allvaret börjar.

LÄS MERDjurgården värvar meriterat – och så är läget med de skadade spelarna

Djurgården har chansen att gå upp på andra plats i Hockeyallsvenskan om det blir minst en poäng mot Vita Hästen. Men i nuläget leder Modo serien med 19 poäng före Björklöven och Djurgården.

ANNONS

– Det är klart att man ser att Modo har dragit iväg, de har haft en bra tid, medan vi efter Modomatchen har haft det lite tuffare. Men om man spelar 50 omgångar på topp, då spelar man nog i fel liga. Det kommer att komma tuffare tider och förhoppningsvis är vår tuffa tid över. Jag menar, det gäller att inte stirra sig blind på tabellen. Ska man vinna kommer man att behöva slå de bästa lagen ändå. Enda skillnaden är väl hemmaplansfördel, men vi lägger inte så mycket fokus på det utan vi fokuserar på Djurgården och det vi ska göra, säger Klasen obekymrat.


Linus Klasen hoppas att Djurgården har tagit sig igenom sin tuffaste tid på säsongen. Foto: Bildbyrån.

Sedan han kom till Djurgården har klubben även gjort ett tränarbyte då Joakim Fagervall fick sparken och in kom Johan Garpenlöv.

ANNONS

– Det är klart att det är tråkigt för ”Fagge”. I slutändan är det ändå vi som spelare som måste göra det. De matcherna som vi torskade hade vi otroligt mycket målchanser som vi inte gör mål på. Det är A och O i hockey. Du måste göra mer mål än motståndarna och gör du inte mål på dina målchanser vinner du inte hockeymatcher, så enkelt är det.

Hur är skillnaden med Garpenlöv som coach?

– Vi har fått lite mer tydlighet. Alla vet vad de ska göra där ute. ”Garpen” är en smart person, en smart coach, så vi går åt rätt håll.

ANNONS

Klasen fortsätter:

– Jag har haft honom i landslaget och jag har träffat honom i yngre dar i Södertälje och han var nere i Lugano och hälsade på en gång och gjorde reportage. Det är ett bekant ansikte om man säger så.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln