HockeyNews
PLUS

Djurgården värvar meriterat – och så är läget med de skadade spelarna

(25697) Danielsson Lekkerimäki
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 12 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Jonathan Lekkerimäki har inte spelat sedan den 26 november på grund av en hjärnskakning. Och det blir inget spel med Djurgården före JVM.
På måndagen presenterade Stockholmsklubben ett nyförvärv.
ANNONS

Nicklas Danielsson är klar för en återkomst i Djurgården. Han har den senaste tiden tränat med allsvenska konkurrenten Almtuna i Uppsala. Han och Brynäs kunde inte komma överens om hans roll efter förra säsongen och han valde därför att tacka nej till ett nytt kontrakt.

Nu är han klar för Djurgården för återstoden av säsongen.

ANNONS

– Jätteroligt att vara tillbaka i Djurgår’n och få vara med på resan, med ambitionen att ta sig tillbaka till SHL! När DIF hörde av sig och var intresserade så kände jag snabbt att det skulle vara en väldigt rolig utmaning, säger Nicklas Danielsson till Djurgårdens hemsida.

Den 38-årige högerskytten ersätter en annan högerskytt i och med att Jonathan Lekkerimäki ska iväg till junior-VM. Lekkerimäki åkte på en hjärnskakning mot Västerås den 26 november och har inte spelat sedan dess. Han har missat fyra matcher.

LÄS MERKontraktsförlängning för HV71:s JVM-back: "Betyder mycket för mig"

ANNONS

– Det känns bättre. Jag har kunnat träna på bra. Mest cykel och lite is utan tacklingar, säger Lekkerimäki till HockeyNews.se efter måndagens träning på Hovet där han klev av lite tidigare precis som den skadade trion Johan Alm, Ludvig Rensfeldt och Alexander Ytterell, som också var ute på is och kände sig för.

Lekkerimäki är inte hundra procent återställd ännu.

– Det blev svart direkt när jag fick tacklingen. Sedan gick jag av. Då mådde jag dåligt. Jag spelar inte imorgon, säger han om Djurgårdens match på tisdagen mot Vita Hästen på Hovet.

Hur ser det ut med din plan inför junior-VM i Kanada?

– När jag väl kommer dit bort så tror jag att jag kan träna fullt. Det känns så pass bra. Vi får se lite. Det känns bättre, säger Lekkerimäki.

Djurgården får tillbaka Noah Östlund efter en handskada och han spelar mot Vita Hästen. Det gör förmodligen inte Daniel Brodin (sjuk) och John Norman (skavank).

– Vi har haft mycket skador den senaste månaden, men det är som alltid, det är något man måste jobba sig igenom och hantera. Jag tycker att det har gått bra så här långt. Efter nästa match försvinner ett gäng. Det gör att vi får gräva lite djupare, säger Djurgårdens huvudcoach Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

Djurgården tappar efter mötet med Vita Hästen de fem JVM-spelarna Carl Lindbom (mv), Calle Odelius (b) och forwardstrion Lekkerimäki, Östlund och Liam Öhgren. Under JVM lånar Djurgården in LHC-reservmålvakten Jesper Myrenberg och så kommer Nicklas Danielsson in. De senaste fyra åren har VM-guldvinnaren spelat med Brynäs. Han var i Djurgården mellan 2006 och 2010.

På skadesidan är Johan Alm fortfarande "dag till dag" medan Rensfeldt och Ytterell har siktet inställt på att vara tillbaka i mellandagarna. Kanske att Rensfeldt kan vara tillbaka tidigare än så. Garpenlöv jobbar nu hårt med att sätta sin prägel på Djurgården.

– Jag tycker att man börjar se mer och mer hur vi ska spela sedan jag kom in. Sedan är det massor att jobba på och det är en process att jobba på hela tiden naturligtvis. De måste lära känna mig och jag måste lära känna dem och de måste agera där ute istället för att åka och fundera på. Man måste nöta in beteenden och det är det man håller på med som tränare. När man väl har kommit så långt som man vill ska de sköta det själva sjävla i stort sett, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln