HockeyNews
PLUS

HV71 vill behålla sin skyttekung – då kommer sportchefen med avslöjande

(25651) Fredrik Forsberg HV71
David Wreland/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 8 december 2022

FacebookXWhatsApp
Fredrik Forsberg har varit skyttekung under hela sin tid i HV71.
Inom kort inleds förhandlingar om att försöka behålla den 26-årige ex-leksingen hos Jönköpingsklubben.
ANNONS

Bara Oskarshamns landslagsduo Antti Suomela och Patrik Karlkvist har gjort fler mål än HV71-forwarden Fredrik Forsberg, som med sina tolv mål på 23 SHL-matcher skuggar Suomela och Karlkvist som har gjort 13 mål var. Tre av Forsbergs tolv mål har kommit i powerplay. Två av målen har varit matchvinnande. Ett av målen har varit i tom bur.

Högerskjutande Fredrik Forsberg tillhör också toppen i SHL när det gäller skott på mål och ligger fyra i statistiken med 73 träffar på mål. Han är trea i skott på mål (23) i powerplay. Ändå spelar Fredrik Forsberg mindre än 15 minuter per match i snitt, vilket är minst av de spelare som ligger på topp tio i SHL:s skytteliga.

ANNONS

Sedan Forsberg värvades till HV71 från allsvenska BIK Karlskoga 2020 har han varit HV:s skyttekung. Han var det i SHL 2020/201 då laget åkte ur och han gjorde då 17 mål på 50 SHL-matcher. I kvalet mot Brynäs gjorde han precis som Anton Wedin tre mål på fem matcher. I Hockeyallsvenskan förra säsongen var Forsberg HV:s bästa målgörare med 28 mål på 46 matcher i grundserien och ytterligare 13 mål på 15 slutspelsmatcher inklusive det hattrick mot Björklöven som säkrade HV71:s returbiljett till SHL.

– Det är klart, han har gjort tolv (mål) va? Nu såg inte jag så extremt mycket när HV var uppe förra gången, men jag såg en del. Jag tycker att Fredrik har tagit steg. Att han kunde göra mål det vet man. Det blir bättre och bättre och det är klart att han är högaktuell, säger HV71:s sportchef Kent Norberg till HockeyNews.se inför de väntande förhandlingarna om en kontraktsförlängning.

LÄS MERHV71 har fått ett lyft – då kan nyförvärvet vara på väg bort

ANNONS

Norberg har nyligen kommit hem ifrån en sportchefsresa till Los Angeles.

– Nu har vi varit utomlands, men det är klart att jag kommer att börja prata med hans agent den närmaste tiden, säger Norberg.

Kent Norberg är ny som sportchef i HV71 den här säsongen och lämnade Timrå efter det lyckade kvalet mot Djurgården i våras. Norberg avslöjar att han har varit intresserad av att skriva kontrakt med Fredrik Forsberg vid ett tidigare tillfälle. Men då gick han bet.

ANNONS

– Jag vet ju att Fredrik trivs väldigt bra (i HV). Han stannade kvar fast man åkte ur. Jag försökte faktiskt värva honom till Timrå då… Han verkar trivas bra här nere, men jag har inte fått några signaler på att det bara är HV som gäller. Det har jag inte fått, säger Norberg.

När Fredrik Forsberg och HV71 ramlade ur SHL bröts kontraktet. Men istället för att flytta vidare till någon annan klubb skrev ”Foppa” ett nytt tvåårskontrakt och fick vara med om redan tillbaka till SHL. Till våren löper det kontraktet ut.

– Vi får väl se vad han säger.

ANNONS

Men du säger att han är högaktuell och ni vill behålla honom?

– Ja, det är självklart. Han leder skytteligan hos oss och hela den biten, säger Kent Norberg.

HV71 meddelade på torsdagen att forwarden Oscar Fisker Mölgaard, 17, som nyligen skrev ett rookiekontrakt med SHL-klubben, har blivit uttagen att spela B-VM för juniorer och har redan åkt iväg för att förbereda sig inför turneringen och kommer att saknas i HV den närmaste tiden.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln