HockeyNews
PLUS

VM-guldvinnaren Klingberg inte med i Hallams nästa landslagstrupp

(14907) Carl Klingberg
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 1 december 2022

FacebookXWhatsApp
Zug-forwarden Carl Klingberg, 31, har varit med i de två senaste VM-turneringarna och i OS i Peking.
Men den VM-guldvinnande högerskytten kommer inte att finnas med i Sam Hallams andra landslagstrupp som spelas i Schweiz.
– Skönt att veta, det är öppna kort, säger Klingberg till HockeyNews.se.

Förbundskapten Sam Hallam fick en bra start på jobbet i Tre Kronor när han ledde laget till seger i Karjalaturneringen via vinster mot Tjeckien och Schweiz.

Kommande turnering äger rum i schweiziska Fribourg och tanken är att utespelarna i Tre Kronor då ska hämtas från de schweiziska klubblagen. Forwarden Carl Klingberg skulle förmodligen ha varit given. Men han är skadad och genomgår rehabilitering.

– Det är bättre och bättre dag för dag här. Det går åt rätt håll i alla fall, säger Klingberg till HockeyNews.se.

Vad har hänt?

– Jag hade en lårkaka i sista matchen innan novemberuppehållet och den var inte så farlig i sig och jag körde på även om det gjorde lite ont. Sedan klickade det till en vecka senare och gjorde ont. Det var inte att det gjorde förskräckligt ont, men när jag gick på is igen märkte jag att det gick inte ens att trampa.

Vad var det för fel?

– Jag fick åka in och kolla och det visade sig att en tredjedel av lårmuskeln hade slitits upp. Det var bara att börja rehaba i tre till fyra veckor och nu har det gått två och en halv. Det är framsteg, men jag är nog inte redo att spela på i alla fall en vecka, kanske en vecka om jag har tur. Annars två och en halv och i sämsta fall är det bara tre matcher efter decemberuppehållet. Det är svårt att säga hur länge det tar.

Tre Kronor samlas den 12 december inför turneringen så det är knappt om tid att både bli hel och sedan i matchform. Därför har Sam Hallam redan nu fattat beslut om Klingbergs medverkan.

– Det finns chans att jag kanske kan spela innan, men Sam var här och kollade i söndags. Vi snackade lite efter matchen och han sa väl att ”Det känns inte fair mot dig att hitta formen direkt och inte fair mot klubben ifall det skulle vara nåt osäkert runt din hälsa så vi kommer inte att ta ut dig. Det är bättre att du får rehaba på”.

Vad tycker du om det beskedet?

– Skönt att veta, det är öppna kort. Det är klart att man vill vara med om man hade varit påtänkt. Ganska skönt att veta att det finns ingen stress över att bli frisk utan det får ta sin tid helt enkelt och så får det bli som det blir. Det är så det borde vara också. Annars finns risk att man är för sugen och går på för tidigt och så pajar man nåt istället. Oavsett om jag är hel eller inte så blir det inget landslag i december. Så får vi ta det utifrån när jag är frisk och hel.

LÄS MERTre Kronor föll – men vann Karjala Cup: "Alltid surt att torska mot finnarna"

Carl Klingberg har gjort fem mål och fyra assist på 19 matcher för Zug den här säsongen. När Tre Kronor spelade Karjalaturneringen hade han bara möjlighet att se lite grann.

– Jag såg väl bara Sverige-Schweiz i två perioder så det är svårt att säga hur Hallam är utifrån vad jag ser på isen. Men det såg strukturerat ut. Jag har inte pratat med honom mer än efter Zürichmatchen i söndags. Jag har fått ett gott intryck och det verkar som om många spelare tycker om honom också. Det känns som ett bra steg och jag tror det kan bli riktigt bra, säger Carl Klingberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)