HockeyNews
PLUS

John Norman om Djurgårdens trend: "Alla hatar verkligen att förlora"

(25537) John Norman Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården har förlorat fyra av fem matcher på slutet i Hockeyallsvenskan och nu byter klubben tränare.
Men laget är på rätt väg menar den assisterande lagkaptenen John Norman.
– Tittar man på de senaste matcherna är det tungt att förlora, men jag tycker att vi har förtjänat att vinna nästan alla de senaste matcherna, säger Norman till HockeyNews.se.

På måndagen höll Joakim Fagervall sitt sista träningspass i Djurgården. Kort efteråt fick han besked om att klubben sparkar honom och tar in Johan Garpenlöv, som ska ta över huvudansvaret från och med imorgon onsdag.

Men trots fyra förluster på de senaste fem matcherna är Djurgården med i den absoluta toppen av Hockeyallsvenskan inför mötet med Mora på tisdagen och jobbar kontinuerligt på att bli bättre.

– Det har varit lite upp och ner. Det är ju en process. Sedan kanske vi vann lite mer i början än vad vi förtjänade. Så tycker jag att de matcher vi förlorade på slutet är matcher som vi borde ha vunnit. Lite så ser jag det ändå, säger Djurgårdens hemvändande KHL-forward John Norman till HockeyNews.se, som fick en pratstund med honom innan han och laget nåtts av beskedet om tränarbytet.

Jämnar det ut sig i längden?

– Ja, lite så. Samtidigt är man inne i en process hela säsongen och vill spela bättre och bättre och jag tycker att matcherna senast har varit bättre fast vi inte har gjort mål än. Det är andraperioden mot Almtuna som inte är tillräckligt bra, men resten har vi fört matcherna tycker jag. Vi måste hitta mer sätt att göra mål helt enkelt.

Sätter det sig på självförtroendet när man är bättre i spelet men inte får utdelning och kanske hamnar i underläge istället?

– Det kan väl bli att när du har läge att du tänker efter en extra gång istället för att göra det raka spelet, skjuta på instinkt, gå på mål, ta returerna, göra de målen också. Vi skulle kunna göra fler såna mål.

LÄS MEREk: Fagervalls sista träning i Djurgården – men visst hade han rätt...

Hur har det varit att komma in i Hockeyallsvenskan och vänja sig vid den typen av hockey?

– Det är annorlunda hockey. Det är det verkligen. Jag tycker det är det i de flesta ligor om man ser på KHL och SHL så är det väldigt olika också. Det är en liten omställning.

John Norman kom tillbaka till Djurgården inför den här säsongen efter att ha spelat sex säsonger i rad i KHL varav de fem senaste i Jokerit.

Han fortsätter om utvecklingen:

– Vi tycker att vi på slutet har hittat sätt att föra matcherna och det är kanske det vi behöver göra lite mer jämfört med de första matcherna som blev väldigt svängiga fram och tillbaka och vi bytte målchanser. Många lag har väldigt skickliga spelare som är bra när de får kontringar att göra mål också. Vi kan fortsätta att föra spelet men hitta sätt att göra mål och kanske stänga nån match tidigt också när vi gör lite fler mål. Då tror jag vi kan börja vinna ännu mer.

Är ni på rätt väg, men att resultaten inte har hängt ihop med det?

– Jag tycker det samtidigt som vi absolut kan höja oss allihop med alla småsaker där ute, som att gå på mål, ta returerna, och spela på rätt sätt. Det tycker jag vi kan göra ännu mer. Tittar man på de senaste matcherna är det tungt att förlora, men jag tycker att vi har förtjänat att vinna nästan alla de senaste matcherna.

Hur blir stämningen i omklädningsrummet när der blir förluster – höjer ni rösterna?

– Alla i laget hatar verkligen att förlora. Det är väl dålig stämning direkt efter matcherna skulle jag säga. Samtidigt tycker jag att det är bra stämning dagen efter och vi fortsätter att jobba på och försöker förbättra oss och detaljerna som gör att man i slutändan kan bli ett väldigt starkt lag och gå hela vägen, säger John Norman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!