HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Kempe tillbaka i SHL - överens med Luleå

(11038) Mario Kempe
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2022

FacebookXWhatsApp

Mario Kempe har spelat i en rad olika SHL klubbar där senaste var Modo. Nu uppger Expressen  att forwarden är klar för sin fjärde klubb i SHL i form av tabellåttan Luleå.



Rögle, Djurgården och Modo. Där har ni klubbarna som Mario Kempe tillbringat sin tid i när han spelat i SHL. Efter säsongen 2013/2014 så lämnade han Modo för ett utlandsäventyr där det blivit spel i KHL, AHL och även NHL, där han gjort 70 matcher för Arizona Coyotes.

Nu väljer 34-åringen att vända hem till Sverige och mer exakt Luleå Hockey rapporterar Expressen  under måndagskvällen. Det blir alltså inte bara Tomi Sallinen som spetsar till laget utan även Kempe kommer ansluta till laget och kommer presenteras om någon dag - om inget oförutsägbart sker.

Forwarden som redan i Juni var aktuell för Luleå då han började följa klubben på appen Instagram, men där kunde inte klubben och spelaren komma överens om de personliga villkoren. Men nu verkar det som att de har nått en överenskommelse om ett kontrakt.

Kramforsprodukten som spelat 294 matcher i SHL/Elitserien och gjort 104 poäng går alltså in på sin sjunde säsong i SHL isåfall.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)