HockeyNews
PLUS

Leksands Justin Kloos skadad på nytt – får petade Quenneville spela?

(25468) Justin Kloos John Quenneville
Bildbyrån

Publicerad: 23 november 2022

FacebookXWhatsApp
Leksands Justin Kloos är skadad på nytt.
Men frågan är om det öppnar för den petade NHL-meriterade forwarden John Quenneville?

Det blev en något dyrköpt tvåpoängare för Leksand borta mot Malmö. Lagets bäste målskytt Justin Kloos, som nyligen var borta i en månad och missade sex SHL-matcher, åkte på en smäll när han blev fälld och brakade in i sargen. Kloos avbröt matchen efter att ha spelat knappt elva minuter.

Frågan är hur illa det gick för amerikanen som har gjort sju mål på tolv matcher för Leksand.

– Vi vet inte riktigt. Det gick inte så bra som vi hade önskat i alla fall. Det kan jag säga. Han är nog tyvärr på skadelistan igen, säger Leksands huvudcoach Björn Hellkvist till HockeyNews.se.

Finns det någon prognos?

– Vi får se. Han ska undersökas vidare idag. Det tog inte jättebra.

Med Justin Kloos ur spel till att börja med mot Brynäs på torsdagen behövs en ersättare. Den NHL-meriterade kanadensiske forwarden John Quenneville var petad både mot Frölunda och Malmö efter landslagsuppehållet eftersom han inte har visat upp de fysiska krav som Leksand ställer på sina spelare.

Är det läge för John Quenneville nu?

– Vi har lagt en plan tillsammans med John hur vi ska jobba här framöver. Det är klart, när vi kommer i ett läge där vi behöver John i en match då kommer vi att spela John. Vi får helt enkelt se imorgon, säger Björn Hellkvist hemlighetsfullt.

LÄS MERBekymmer för Brynäs – nyckelcentern blir borta i flera veckor

Är han inte hundra på topp?

– Jag tar det gärna med John i en rum för jag tycker det är lite känsligt att gå ut i media med det. Men vad vi gör är inte för att jag vill vara hemlig utan det är för respekt till John.

Leksand har både Jesper Kandergård och Marcus Karlberg som tänkbara ersättare till Justin Kloos.

– Ja, de är nog med i truppen. Det är väl planen.

Leksand dras med förkylningar och Björn Hellkvist är en av de som har fått sig en släng.

– Jag är halvrisig, knackig i fyra fem dagar. Jag tror att alla har haft det snart känns det som. Som jag förstått är det rätt många lag i SHL som har gått igenom det. Det kom ändå lägligt vid brejket, då var de flesta dåliga. Jag vet inte vad det är, om det är covid igen, säger Hellkvist.

Så sent som i september i år låg han hemma på grund av coronaviruset.

– Vid upptaktsträffen hade jag covid. Då hade jag tre sprutor men blev så jävla rutten. Jag kom inte ur sängen på tre dagar. Men första gången jag hade det hade jag ingen spruta och då var det som ingenting. Jag mådde hur bra som helst. Lite frossa en kväll. Men då var man inlåst i en vecka.

Hellkvist räknar inte med att någon spelare ska saknas på grund av sjukdom i rivalmötet med Brynäs.

– Det är ingen som har missat nånting utan folk har bara varit lite stukade och hängiga. Jag tror inte att det är nån fara så.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)