HockeyNews
PLUS

Bekymmer för Brynäs – nyckelcentern blir borta i flera veckor

(25412) Johan Larsson Brynäs
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 23 november 2022

FacebookXWhatsApp
Brynäscentern Johan Larsson lider fortfarande av smällen han fick mot Malmö och blir borta i tre till fem veckor, det meddelar klubben på sin hemsida.
Men Gävlelaget verkar kunna räkna in en förstärkning till det heta mötet med Leksand.

Det blir ingen comeback på ett tag för Brynäs NHL-hemvändare Johan Larsson. Tacklingen han fick av Malmös backbjässe Oliver Lauridsen tog hårt och gör att han missar fler matcher. 

Brynäs skriver på sin hemsida att Johan Larsson ådragit sig en underkroppsskada och blir borta från spel i tre till fem veckor. Centern har varvat upp och gjort fem mål och sju assist på 18 SHL-matcher, vilket gör honom till näst bäste brynäsare. 

Med Johan Larsson ur spel väntas den tidigare petade centern Oula Palve ta platsen mellan Greg Scott och Dmytro Timashov.

Brynäs skriver även att formstarke backen Johannes Kinnvall, som också kommit igång med poängproduktionen, har en underkroppsskada och bedöms vara dag till dag. Kinnvall har gjort både mål och assist i två raka matcher, mot Malmö och Färjestad, efter landslagsuppehållet och står på elva poäng i SHL.

LÄS MERHjalmarsson väntas bli spelklar för HV – men sjukdom stör SHL-jumbon

Däremot kan det bli comeback för backklippan Simon Bertilsson, 31, som varit skadad sedan tidigare men som nu är dag till dag. Den assisterande lagkaptenen har varit borta från de senaste fem SHL-matcherna och inte spelat sedan den 27 oktober mot Timrå.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!