HockeyNews
PLUS

Djurgården om backskadorna: "Det ser bättre ut än befarat"

(25362) Alexander Ytterell Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 november 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården råkade ut för tre backskador före och under mötet med Modo. Värst gick det för Alexander Ytterell.

ANNONS

Redan i sitt andra byte i toppmötet med Modo (5–6 på övertid) drabbades Djurgårdsbacken Alexander Ytterell av en knäskada. Ytterell lämnade isen  med svåra smärtor. Efter en stund i båset där han hade samtal med medicinsk personal åkte han ut i ett spelavbrott på isen för att känna sig för, men då vek sig hela benet.

Djurgårdens poängbäste back avbröt matchen och han kommer att bli borta ett bra tag visar undersökningarna.

ANNONS

– Det såg ändå bättre ut än befarat. Vi trodde att säsongen kunde helt vara över, men det är den inte, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Men det kommer ändå att dröja innan Ytterell, som har gjort tre mål och sju assist på 17 matcher, kommer att vara tillbaka i spel.

– Vi får väl se. Det blir ändå ett antal veckor han kommer att vara borta. Vi har röntgat honom och han har en skada på knäet, men det var ingenting som var av, vilket är en fördel, säger K-G Stoppel.

ANNONS

LÄS MERModo vann målrikt toppmöte – backen klev av med befarad knäskada

Och nu väntar rehabilitering?

– Precis. Vår medicinska personal ska sammanställa det innan jag gör något utlåtande och springer händelserna i förväg, men det var ändå bättre än vi befarade.

ANNONS

Alexander Ytterell hade rejält ont efter smällen vid sargen på Hovet.

– Det var olyckligt och det såg inget bra ut. Först trodde vi till och med att korsbandet var av, säger Stoppel.

Djurgården har klarat sig lindrigt när det gäller skador under hösten, men även backen Johan Alm har fått en skavank och missade mötet med Modo.

– Det är en mindre skada. Han borde vara tillbaka när som. Om inte nästa match så inom kort i alla fall, säger K-G Stoppel.

Under matchen mot Modo åkte också Linus Arnesson på en smäll.

– Han är tillbaka i träning. Han fick en liten törn så han vilade igår, men han tränade idag.

Djurgården har nio backar och Alexander Falk finns redo att hoppa in.

– Först kommer ingenting och så kommer mycket på en gång. Komiskt det där med backarna och det är det där med att ”jinxa” för vi pratade till och med om att låna ut någon en period. Men det kommer inte att bli någonting nu, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln