Modo vann målrikt toppmöte – backen klev av med befarad knäskada

(25362) Alexander Ytterell Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 november 2022

STOCKHOLM. Det blev ett målrikt toppmöte när Djurgården tog emot Modo. Till slut vann Modo med 6–5 efter förlängning och för Djurgården blev även backen Alexander Ytterell skadad.
ANNONS

Redan efter 1.53 fick storpubliken på Hovet jubla över Ludvig Rensfeldts 1–0-mål. Tim Söderlund tog sig igenom mittzonen och på pass från backarna Kevin Karlsson och Calle Odelius kunde Rensfeldt smälla in ledningspucken bakom Modomålvakten Kristers Gudlevskis.

Bara en minut och 37 sekunder senare fick Djurgården ny utdelning när Olle Liss kunde ta god tid på sig och avlossa ett mäktigt slagskott till 2–0. Men lite av glädjeruset kom av sig för Djurgården när den poängbästa backen Alexander Ytterell klev av efter att sannolikt ha skadat knäet.

Ytterell kunde inte ta sig till avbytarbåset på egen hand och när han några minuter senare skulle testa om han kunde åka skridskor vek sig benet och han fick hjälp att ta sig ut till omklädningsrummet på Hovet. Det är oklart hur illa det är med Ytterell som har inlett säsongen i Djurgården med att göra tre mål och sju assist på 17 matcher.

Efter Djurgårdens smakstart har Modo kommit tillbaka starkt och både reducerat och kvitterat till 2–2 efter mål av Mikkel Aagaard respektive Josh Dickinson. Då gjorde Djurgården två mål till 4–2 men Modo kom tillbaka återigen till 4–4 genom två snabba mål på två minuter.

I den tredje perioden tog Djurgården ledningen på nytt när Ludvig Rensfeldt gjorde 5–4 med sitt andra mål i matchen. Då svarade Mikkel Aagaard med att göra sitt andra mål i matchen och kvittera till 5–5.

Avgörandet kom i förlängningen där Mikkel Aagaard sköt in 6–5, därmed fullbordade han sitt hattrick, och extrapoängen till Modo med drygt en minut kvar att spela.

Djurgården– Modo 5–6 (2–2, 2–2, 1–1, 0–1)

Mål, Djurgården: Ludvig Rensfeldt 2, Olle Liss 2, Stefan Elliot

Mål, Modo: Mikkel Aagaard 3, Josh Dickinson 2, Riley Woods

Skott: 32–41 (10–10, 8–20, 10–7, 4–4)

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.