HockeyNews
PLUS

Officiellt: Linus Klasen återvänder till svensk hockey – klar för Djurgården

(25093) Linus Klasen
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Djurgården har spetsat sin trupp ytterligare i jakten på SHL.
Under måndagen blev det klart att Linus Klasen förstärker laget.
– Han är en spelare som besitter en grymt hög skicklighet, framförallt i det offensiva spelet, säger sportchefen K-G Stoppel i ett pressmeddelande.

ANNONS

Det var under måndagsförmiddagen som uppgifterna först sipprade ut. Djurgården och Linus Klasen var överens om ett kontrakt. Och vid lunchtid bekräftades det hela från officiellt håll.

Det då Djurgården meddelade att man kommit överens om ett kontrakt över tre säsonger med den 36-årige forwarden som i förra veckan lämnade Schweiz på grund av familjeskäl.

– Vi är enormt glada över att få in Linus. Han är en spelare som besitter en grymt hög skicklighet, framförallt i det offensiva spelet. Men han är även en spelare som genomgående utvecklats och har med åren blivit betydligt mer ansvarstagande i sin roll. Från att först ha setts mest som en råtalang är han idag även en stor lagspelare, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Närmast kommer Klasen alltså från spel i Schweiz där han under hösten gjort tolv poäng på åtta matcher för Visp i andraligan.

Redan under sommaren fanns kontakt mellan Stoppel och Klasen.

– Senare under hösten fick jag en förfrågan från Linus om vi var intresserade. Självklart svarade jag ja på den frågan, och därifrån har det gått fort. Vi är verkligen glada att ha gått i mål och det här känns grymt kul, säger Stoppel.

Klubben hoppas nu att han är redo för debut redan till helgen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln