HockeyNews
PLUS

Finske toppcentern tvingad av isen efter ordväxling med Leksandstränaren

(24837) Björn Hellkvist-Mikael Ruohomaa
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 5 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Det hettade till på Leksands träning under onsdagen.
En ordväxling mellan Björn Hellkvist och Mikael Ruohomaa ledde till att centern skickades av isen.
Enligt Falu-Kurriren ska Ruohomaa sagt "fuck you" till tränaren.

I morgon väntar Brynäs på bortaplan för Leksand, ett hett rivalmöte mellan två lag som inte fått den start på säsongen som man önskat.

Brynäs är sist i tabellen efter endast en vinst på de sex första matcherna, medan Leksand skrapat ihop åtta poäng på fem matcher.

Och på Leksands sista ordinarie träning svallade känslorna, mellan toppcentern Mikael Ruohomaa och tränaren Björn Hellkvist.

LÄS MER: Marek Hrivik är tillbaka – det ger Leksand en ny toppkedja

Enligt Falu-Kurriren grundade sig konflikten i att Ruohomaa vägrade ställa upp och åka idioten på isen, något som inte uppskattades av tränare Hellkvist varpå Ruohomaa uppges ha sagt "fuck you" till tränaren. Därefter var det raka vägen ut i omklädningsrummet för den finske centern.

– Jag såg bara sista delen, jag såg inte upprinnelsen. Ibland är det två spelare som ryker ihop, ibland är det spelare och ledare som har olika åsikter om saker och ting, säger LIF:s sportchef Thomas Johansson till Falu-Kurriren och fortsätter:

– Ibland händer sådana här saker och det  brukar oftast inte vara några problem, utan man går in och pratar om det som hänt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)