HockeyNews
PLUS

Marek Hrivik är tillbaka – det ger Leksand en ny toppkedja

(22726) Björn Hellkvist Marek Hrivik
Bildbyrån

Publicerad: 4 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
Leksands förstecenter Marek Hrivik, 31, är tillbaka och har börjat träna med laget inför mötet med Brynäs på torsdag.
Och den slovakiske OS-kaptenen ser ut att hamna i en spännande kedja direkt.

Under måndagen anlände Marek Hrivik till Leksand och började träna med laget. Redan på torsdag väntar SHL-match och Gävledaladerby borta mot Brynäs. Det är en kort startsträcka även för en spelare som vunnit SHL:s poängliga.

– Marek är ju Marek. Alla vet hur bra han är, det är inget tu tal om det. Sedan ska man väl ha lite tålamod och kanske försöka skruva ner medias förväntningar lite grann från start eftersom han de facto inte har tränat med nåt lag, säger Leksands huvudcoach Björn Hellkvist till HockeyNews.se.

Träningarna måndag till och med matchvärmningen på torsdag förmiddag får helt enkelt räcka.

– Det är klart att det blir en process. Alla andra ligger 15-20 matcher före honom den här säsongen, men det är inte en kortsiktig lösning med Marek. Det är inte att han ska göra oss bättre på en vecka. Det är inte den typen av spelare vi har tagit in utan han har skrivit ett fyra år långt kontrakt. Jag är i alla fall väldigt glad att han har ”committat” sig så som han har och han verkar väldigt sugen, säger Hellkvist lugnt.

Marek Hrivik återvände till Leksand i våras efter OS då hans KHL-lag spelat färdigt för säsongen på grund av coronapandemin. Hrivik hade en trög start och gjorde tre assist på sina första tio SHL-matcher.

– Jag håller inte riktigt med om det. Jag tyckte att Marek drev spelet bra ändå. Sedan att puckarna inte gick in det drabbar ju även Sidney Crosby att han har perioder där inte pucken går i mål, men så länge man spelar okej är det lugnt ändå. Han skrapade ändå ihop en ansenlig summa poäng till slut i de matcherna.

Marek Hrivik slutade på tre mål och tre assist på elva SHL-matcher. Nu när han är tillbaka i Leksand ser han ut att hamna som center mellan Carter Camper och Carter Ashton.

– Vi testade det på träningen (under måndagen) och det är väl en möjlig lösning på det, bekräftar Hellkvist.

LÄS MERSHL-stjärnor och VM-spelare – nu skickas de till farmarligan

Ashton hade en assist i 4–3-segern borta mot Frölunda, men var inblandad i två av Leksands mål. Carter Camper, som har haft fin kemi med Hrivik förut står på ett mål och en assist på fem matcher. En toppkedja med Carter, Carter och Marek – en CCM-kedja om man så vill, ger en kedjereaktion i laget.

– Det är helt klart så och det det kommer att göra är att det puttar ner lite folk längre ner i vårt lag och vi får ett helt annat djup. Men det är inte säkert att jag är missnöjd med någon, säger Björn Hellkvist.

Han berömmer Kalle Östman för starten på säsongen.

– Östman kommer att fortsätta centra en kedja, det är inget snack om det. Det hade varit tjänstefel av mig om jag hade ändrat på det. Jag tycker att han har varit jätteduktig. Superduktig, säger Björn Hellkvist.

Marek Hrivik såg ut att njuta av att vara tillbaka med sina lagkamrater i Leksand under första träningen.

– Det var lite annorlunda att åka ensam med konerna hemma. Jag försöker att vänja mig vid farten och tempot här, säger Hrivik till Leksands hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!