HockeyNews
PLUS

Prognosen för skadade HV71-backen – och duon som vilas från genrepet

(21528) Nichlas Torp HV71
Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. HV71 genrepar mot Djurgården inför lördagens SHL-premiär borta mot Luleå.
Backen Nichlas Torp är fortsatt ur spel, men nu kommer besked om när han kan tänkas göra comeback efter sin operation.

Det blir inget spel för backen Nichlas Torp när HV71 på lördag gör comeback i SHL efter en säsong i Hockeyallsvenskan. Torp, 33, har genomgått en buk- och ljumskoperation sedan förra säsongen. Men läget är positivt.

– Han började träna ett pass förra veckan i full fart så att säga. Förhoppningsvis går han fullt ut i den här veckan, säger HV-coachen Tommy Samuelsson till HockeyNews.se.

Nichlas Torp har med andra ord missat hela försäsongen.

– Vi hade kanske hoppats på att han varit två veckor längre fram, men de där skadorna, och operationerna, kan man inte forcera. Det viktigaste för oss och för honom är att han kommer tillbaka och just nu ser det positivt ut.

LÄS MERSHL-tränarnas spådom – de gör upp om att bli årets junior

Så två veckor in på säsongen kan han vara tillbaka?

– Ja, troligtvis. Om han inte får något bakslag.

Det skulle innebära att Nichlas Torp kan vara tillbaka i början av oktober, vilket skulle göra att han missar 4-5 SHL-matcher i inledningen. HV71 har även haft forwardstrion Lucas Elvenes, Måns Lindbäck och André Petersson på skadelistan under försäsongen. Förutom långtidsskadade forwarden Simon Önerud.

– Det har rättat till sig på slutet. Vi har haft André lite skadad till och från, är tillbaka nu. Vi har haft Lucas Elvenes skadad och vi har haft Måns Lindbäck skadad, men båda två spelade sist (i 3–1-vinsten mot Linköping i lördags), säger Tommy Samuelsson.

Simon Önerud fortsätter sin rehabilitering efter en tuff knäskada som gör att han troligen inte är tillbaka förrän efter nyår. På onsdagskvällen genrepar HV71 borta mot Djurgården i Huddinge och då ser forwardsduon Taylor Matson och Mattias Tedenby ut att vilas.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)