HockeyNews
PLUS

Nya heta Luleåtrion med Komarov: "Inte favoritkedjan för motståndarna"

(24548) leo Komarov
Bildbyrån

Publicerad: 6 september 2022

FacebookXWhatsApp
Luleås stjärnvärvning Leo Komarov, 35, har gjort sitt första träningspass med laget. Och han placeras i en kedja som kommer att låta tala om sig i SHL.
– Ja, det kommer inte att vara favoritkedjan för motståndarna… säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Meritlistan är lång. Den innehåller ett färskt OS-guld och har också höjdpunkter som VM-guld, dubbla KHL-titlar och närmare 500 NHL-matcher.

Så när Leo Komarov till slut gav tummen upp att spela för Luleå i SHL kommande säsong andades GM-duon Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman ut.

– Det var skönt. Han är och tränar redan nu. Det ska nog bli bra, säger Engman till HockeyNews.se.

Diskussionen med Leo Komarov kom i gång för närmare tre månader sedan även om det har rapporterats att Brynäs har funnits med i bilden.

– Vi har hållit på sedan före midsommar och diskuterat, och egentligen varit överens avtalsmässigt sedan dess också. Men han har velat vänta och har sagt att han vill vinna Stanley Cup.

Jaha?

– Man kan inte säga så mycket emot det. Då har han velat vänta och det har tagit lång tid, men egentligen bara på grund av att han har väntat på NHL. Det kändes skönt att vi kunde få en av dem som vi ändå har jobbat på över tid, säger Ulf Engman.

LÄS MERDjurgården ökar takten i backjakten – ytterligare två ska in: "Aktiv"

Vad har ni fastnat för hos honom?

– Han ser precis ut som vi vill att en Luleå Hockey-spelare ska vara med hårt jobb och intensitet.

Engman fortsätter:

– Jag är inte orolig, som en del skriver att han inte ska hänga med, utan tycker att skridskoåkningen fortsatt ser bra ut hos honom. Sedan är han inte en superfinlirare, men han är jättebra framför mål i powerplay och han spelar även boxplay. Det är en tvåvägsspelare och jobbig för motståndarna. Säkerligen en som kommer att bli bättre ju längre säsongen går.

LÄS MERUppgifter: Brynäs nära ny NHL-meriterad värvning

Invändningar mot Leo Komarovs ålder (35) är inte heller något som Ulf Engman har mycket till övers för.

– Folk är oroliga över ålder, men det var lite samma när (Sami) Lepistö skulle komma, då var de oroliga över det också. Men jag tror ändå att klasspelare, de klarar sig. Det är få likheter med (Linus) Omark som alla vill att vi ska ersätta rakt av, men vi har inte riktigt tänkt så. Vi vill ha in två bra hockeyspelare.

Han kan bli en ny publikfavorit?

– Det hoppas man ju.

Leo Komarov ser ut att hamna i en kedja som lär bli sevärd. På rätt många olika sätt. Huvudcoachen Thomas ”Bulan” Berglund vill behålla förstakedjan med Einar Emanuelsson, Juhani Tyrväinen och Isac Brännström.

– Den har sett jättebra ut tycker jag. Så han (Komarov) får börja, så får vi se hur många dagar det håller, men just nu så börjar han med med (Jack) Connolly och (Brendan) Shinnimin i en kedja.

Låter jobbigt att möta Komarov–Connolly–Shinnimin?

– Ja, det kommer inte att vara favoritkedjan för motståndarna…

Till Luleås hemsida säger Leo Komarov om sin nya kedja:

– De är jättebra spelare, men vi får se hur det går. Man ska inte säga för mycket om första ispasset. Vi får fortsätta jobba hårt och hoppas på det bästa.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!