HockeyNews
PLUS

Djurgården ökar takten i backjakten – ytterligare två ska in: "Aktiv"

(24314) K-G Stoppel sportchef Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 6 september 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården vill öka takten i backjakten.
Stockholmsklubben har sex backar på plats inför den allsvenska premiären och söker efter två till.
– Med tanke på att marknaden är som den är får man vara aktiv och se när det dyker upp, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Med de senaste backvärvningarna Alexander Ytterell och Cameron Schilling har SHL-satsande Djurgården sju backar under kontrakt. Schilling ansluter först en bit in i oktober, vilket gör att Stockholmsklubben har sex backar i nuläget.

Inför träningsmatcherna borta mot Kristianstad och Tingsryd ska juniorbacken Elias Degnell, 18, finnas med som sjundeback.

Är tanken att ni ska ha in två backar inför säsongsstart (23 september)?

– Det återstår att se. Vi har sagt under hösten. Med tanke på att marknaden är som den är får man vara aktiv och se när det dyker upp. Det är svårt att fastställa när, men vi känner nog att vi vill ha nio backar under säsongen att jobba med, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Har läget förändrats där?

– Nej, men den strategin satte vi nog tidigt i somras och den har jag fått OK från styrelsen gällande de ekonomiska delarna genom att marknaden har varit som den har varit under sommaren och fortsätter. Man kan se att det är väldigt många klubbar som söker spelare, så sätter vi inte några deadlines, säger Stoppel.

LÄS MERRögles span efter en back – och frågetecknet för storväxte forwarden

Djurgården följer spelarmarknaden kontinuerligt för att hitta rätt och vara redo att slå till.

– Strategin är att inte vara alltför aktiv i februari. Läget kommer nog att vara betydligt tuffare då än vad det kanske var i år i februari. Då var det åtta-tio KHL-klubbar som klappade igen verksamheten. Det kommer inte att vara så i år. Nu ser vi dessutom att det dåliga samvetet är borta. Nu är det ena efter den andra som sajnar upp sig i KHL, säger Stoppel kritiskt om spelarna som väljer spel i krigets Ryssland.

Men innan Schilling kommer har ni i nuläget sex backar?

– Vi är sex backar just nu, sju med Schilling. Man får titta vad som finns och hur fort vi kan få in dem. Jag såg din intervju med Rögle som också är på jakt efter backar. Det händer inte mycket på marknaden, säger Stoppel.

Men om det händer något så är det sannolikt i Nordamerika.

– Ju längre tiden går desto mer blir det åt Nordamerika. Det är där utbudet finns. Någonstans börjar det sätta sig i Europa. Sedan är det bara att inse vår plats i näringskedjan.

Hur har ni det med det ekonomiska utrymmet efter kontraktet med Schilling?

– Absolut. Det har vi definitivt.

Djurgården spelar på tisdagen mot Kristianstad i Skåne och då är tanken att Matthew Galajda vaktar kassen. I och med sjukdomsbekymmer för forwarden Tim Söderlund är han ett frågetecken. Sedan tidigare är Liam Öhgren axelskadad och juniorerna David Blomgren och Ludvig Stridh får fortsatt förtroende att vara med i A-truppen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!