HockeyNews
PLUS

Skadedrabbat Skellefteå lånar in spelare inför rivalmötet med Luleå

(24469) Linus Söderström Tom Kühnhackl
Bildbyrån

Publicerad: 23 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Skellefteå är skadedrabbat i alla lagdelarna.
Det gör att SHL-trean lånar in spelare till rivalmötet med Luleå.
– Vi har fyra juniorbackar och ett par till juniorforwards. Men tre kedjor intakta har vi, säger Skellefteåcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Inför norrmötet mellan rivalerna Luleå och Skellefteå tvingas Skellefteå justera sin laguppställning på nytt.

Målvakten Gustaf Lindvall är tillbaka från skada. Istället tvingas Linus Söderström till vila.

– Gustaf Lindvall har haft lite småskavanker och har inte kunnat stå. Linus Söderström har stått och gjort det jättebra. Nu kommer de att växla lite så Söderström blir borta i en vecka eller nånting med skada så de har kuggat i varandra. Den ene in, den andra ut, men det är inga större grejer, säger Skellefteås huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

På backsidan saknar Skellefteå de erfarna toppbackarna Arvid Lundberg och Jonathan Pudas samt Elias Salomonsson som är med Team 20-landslaget.

LÄS MERDjurgården på vift – får klara sig utan en JVM-medaljör mot Västerås

– Oskar Nilsson och Petter Granberg har jag på backsidan och sedan har jag fått låna ihop, men nu kom Anton (Olsson) och Måns (Forsfjäll) hem igår kväll, halv åtta tror jag att de landade, så nu tar vi med dem så vi får ihop sex backar, säger Robert Ohlsson.

Från juniorlaget lyfter man upp backarna Linus Bryngelsson, 19, och Axel Sandin Pellikka, 17.

På forwardssidan är Joakim Lindström ännu inte spelklar efter det att han skrev på ett nytt ettårskontrakt med Skellefteå. Dessutom skadades Tom Kühnhackl på tisdagsvärmningen.

– Vi fick någon halvsträckning på en forward så vi får låna in en forward, Oscar Nilsson, från Piteå. Sträckningen är bara en dag till dag-grej. Den är snart okej, säger Robert Ohlsson.

– Vi har lite lite med folk annars tycker jag att det tränas bra och görs bra. Men det är lite olika folk på matcherna för vi har faktiskt lånat in både från J20, Östersund och Piteå och idag får vi låna från Piteå. Vi har har kanske inte fått gnugga ihop laget som vi har tänkt riktigt, säger Robert Ohlsson.

Även J20-forwarden Theo Keilin, 18, får chansen att visa upp sig mot Luleå och han får spela med Linus Lindström och Piteålånet Oscar Nilsson.

– Jag tycker att de unga killarna har gjort det bra både mot Modo och mot Björklöven. Elias Salomonsson, som nu är med J20-landslaget, var väldigt bra mot Modo. Pellikka, 05:an var väldigt bra mot Björklöven och tog för sig.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!