HockeyNews
PLUS

Djurgården på vift – får klara sig utan en JVM-medaljör mot Västerås

(24465) Carl Lindbom Matthew Galajda Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 23 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården närmar sig full trupp och har fått hem sina tre JVM-medaljörer från Edmonton. Men Liam Öhgren är skadad.

På tisdagen berättade Djurgården att den amerikanske toppbacken Cameron Schilling återvänder till Stockholmsklubben. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt. 33-årige Schilling kommer till Djurgården den 8 oktober av skatteskäl. Det gör att han missar de första fem matcherna i Hockeyallsvenskan.

– Han var en av våra bättre spelare ifjol sedan han kom in. Det är ett väldigt bra tillskott, säger Djurgårdens huvudcoach Joakim Fagervall till HockeyNews.se.

Ytterligare en back ska in för att Djurgården ska ha de åtta man vill starta säsongen med.

– Det kommer väl att hända nånting, men jag fokuserar inte så mycket på det utan vi spelar med de som är på plats. Det är mer K-G:s jobb (Stoppel, sportchefen). Nu vet vi att han dimper in i början på oktober, och det känns bra, i och med att det är en kille som har varit i verksamheten och känner till föreningen. Det är jättebra. Och vi känner till varandra, säger Fagervall.

LÄS MERDjurgården får behålla toppbacken – amerikanen stannar: "Stark vilja"

Djurgården tränar den här veckan i Mälarhöjdens ishall i södra Stockholm eftersom Hovet är upptaget av Sveriges VM-kval i basket på torsdag. Ute i Fruängen var det en intensiv och fartfylld isträning på tisdagen innan laget vid lunchtid tog en buss tillbaka till Hovet där man byter om.

Djurgården har spelat tre träningsmatcher. Efter 5–4-vinsten på övertid mot Almtuna i Märsta spelade laget två träningsmatcher på Gotland i helgen. Det blev en klar seger mot division 1-laget Visby/Roma (5–1) och en svidande förlust (1–8) mot SM-guldkandidaten Frölunda.

Efter målregnet mot Frölunda väcktes en del frågetecken runt försvarsjobbet.

– Vi behöver se mer ser likadana ut. Det har varit helt okej, bortsett från Frölunda där det är fem mål som inte får förekomma överhuvudtaget. Det är två i powerplay, tappade puckar och dåliga byten, säger Fagervall.

Han vill ändå inte lägga tonvikten på någon specifik del. Det återstår exakt en månad till den allsvenska premiären mot onsdagens motståndare Västerås.

– Jag tycker att vi måste förbättra allting som har varit i vårt spel även om vi gör en okej förstamatch (Almtuna) spelmässigt. Andra matchen (Visby) är svår att bedöma, men den var stabil bakåt i alla fall medan det kom ett bakslag mot Frölunda.

Han betonar lugnt:

– Vi är långt därifrån vi vill vara, och där vi kommer att vara.

Djurgården har fått hem JVM-trion Carl Lindbom, Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren. Mycket talar för att Lindbom får spela sin första match för Djurgården på försäsongen, mot VIK, och även Lekkerimäki är med.

– Men Liam är inte med imorgon. Han får rehabba lite grann. Han fick nån smäll, säger Fagervall om statusen för Liam Öhgren.

Ludvig Rensfeldt väntar tillökning när som helst och var inte med i Djurgårdens matcher på Gotland.

– Han är med imorgon om det inte händer nånting, säger Fagervall som får klara sig utan backen Calle Odelius som är med Team 20-landslaget.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!