HockeyNews
PLUS

Leksand på nytt drabbat av corona: "Fortfarande i en pandemi"

(24463) Jesper Kandergård Leksand
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 23 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Leksand har störts av en förmodad ny släng av corona. Men till dubbelmötet med Brynäs ska alla spelare vara friska.
– Det var lite sjukdomar i laget. Tydligen är vi fortfarande i en pandemi, verkar det som, säger Leksandscoachen Björn Hellkvist till HockeyNews.se.

Leksand har kommit tre träningsmatcher in på försäsongen och efter två förluster mot Frölunda och Färjestad i Strömstad Hockey Classic, som spelades i norska Halden, blev det vinst i förra veckan mot Färjestad (3–1) i Malung. Då saknades backarna Jonas Ahnelöv, Olle Alsing och Patrik Norén plus centern Mikael Ruohomaa.

Leksandscoachen Björn Hellkvist vill inte närmare kommentera detaljer runt spelarnas frånvaro, men konstaterar att pandemin fortsätter.

– Jag har inte egentligen rätt att gå ut och uttala mig, men kan nöja mig med att säga som så att efter tre fyra dagar hade vi vårt första fall och då tänkte man, nu kommer det fler. Så är det ju, säger Hellkvist.

Men efter förra veckans frånvaro är spelarna tillbaka och redo för match tisdag-onsdag mot Brynäs i Leksand respektive Gävle.

– Det är försäsong och det är ömsom vin ömsom vatten, kan man säga. Jag tycker att det var en fin turnering i Strömstad. Bra väder och mysigt för grabbarna och allting runt omkring kan man passa på att hylla. Vi spelade i Norge och allting funkade så jäkla bra med arrangemanget, säger Hellkvist.

LÄS MERFlera nya namn på HV71:s skadelista: "Ingen allvarlig skada"

– Det var två bra matcher (mot Frölunda och Färjestad) och oavgjort i bägge. Torsk i förlängning men det är sånt som händer.

– Färjestad i Malung, det var också ett jättefint arrangemang av Malung, allt var top notch. Det kanske inte var den mest intensiva matchen i världshistorien, du vet, lite försäsongstrött och så blixtrar det till i några minuter och sedan tillbaka till försäsongen igen.

Vad hoppas du få se i era matcher mot Brynäs?

– Två matcher på två dagar mot Brynäs ska bli roligt eftersom det finns en historisk rivalitet. Det är lite extra och vi får spela vår första riktiga hemmamatch (i Leksand) med publik och sedan komma till Gävle. Och jag hoppas att alla fortsätter att vara friska så att alla kan få istid.

Hur gör du med fördelningen av istid nu när alla är tillgängliga?

– Vi kommer att spetsa till det så gott det går inom rimliga gränser. Sedan är det så att vi har nio backar i truppen och 13 forwards och det betyder att alla inte kan spela bägge matcherna, men det är ingen som inte kommer att byta om i någon, säger Hellkvist.

– Jag kan inte dressa mer än 20 utespelare, men två dar kan jag slå ut det så att alla lirar.

Målvakterna Kasimir Kaskisuo och Mantas Armalis kommer att få starta i var sin match, men Hellkvist vill inte avslöja vem som spelar tisdag och vem som spelar onsdag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)