HockeyNews
PLUS

14 av 21 spelare i Luleå har utgående kontrakt: "Kan ta olika lång tid"

(24460) Engsund Brännström Emanuelsson
Bildbyrån

Publicerad: 22 augusti 2022

Luleå är mitt upp i sökandet efter två toppforwards inför årets SHL-säsong.
Men inom kort börjar också arbetet med nästa säsongs spelartrupp.
– Det finns många spelare vi kommer att vilja ha kvar, helt klart, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Två skickliga och poänggörande toppspelare ska in i Luleås lag för att ersätta tappen av Linus Omark och Pontus Andreasson. Då kommer SM-finalisterna från Norrbotten på nytt ha ett slagkraftigt lag inför säsongen.

För de sportsligt ansvariga, Stefan Nilsson och Ulf Engman, pågår redan tankearbetet för fullt när det gäller spelartruppen i ett längre perspektiv. Inför 2023/2024 är tränarstaben med Thomas ”Bulan” Berglund spikad. De båda målvakterna Joel Lassinantti och Matteus Ward har kontrakt och det gäller även för backarna Erik Gustafsson och Jesper Sellgren samt för forwardstrion Jonas Berglund, Olli Nikupeteri och Juhani Tyrväinen.

Men sedan är det desto fler luckor i lagbygget. Därför börjar Luleås general managers att diskutera och i vissa fall förhandla med spelare och agenter inom kort.

LÄS MEREks SHL-lista: Ligans tio hetaste värvningar inför 2022/2023

14 av 21 spelare i truppen sitter på utgående kontrakt.

– Vi har sagt i slutet av augusti, i månadsskiftet, att vi börjar prata. Sedan får man se när. Det kan ta olika lång tid. Vi kommer att beta av dem allt eftersom och man gör inte allting innan säsong för man vill ju hinna se hur alla presterar och vissa spelare vill kanske också vänta lite grann. Det är inte så länge tills det börjar i alla fall, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

När han överblickar namnen i spelartruppen tror han att många med utgående kontrakt kan bli kvar i klubben.

– Man får lite mer trygghet i gruppen och en välfungerande grupp. Det kan betyda väldigt mycket.

Fakta/Spelarna i Luleå med utgående kontrakt efter den kommande säsongen

Backar: Jonathan Andersson, Oscar Engsund, Julius Honka, Filip Pyrochta, Pontus Själin.

Forwards: Isac Brännström, Jack Connolly, Einar Emanuelsson, Linus Fröberg, Konstantin Komarek, Carl Mattsson, Radek Muzik, Joonas Rask, Brendan Shinnimin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS