HockeyNews
PLUS

Växjös skadelista blir kortare – men två spelare kan missa SHL-starten

(24421) Jörgen Jönsson Växjö Lakers
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 16 augusti 2022

Växjös försäsong kantas av skador.
Idag kom några sköna besked. Men också några mindre goda nyheter.

Nye huvudcoachen i Växjö, Jörgen Jönsson, saknade tio spelare när hans Lakers träningsspelade mot Malmö. Nio av de tio spelarna har skador medan centern Victor Stjernborg är på JVM.

Inför nästa träningsmatch mot Oskarshamn på torsdag är fyra spelare tillbaka nämligen de tre backarna Lukas Bengtsson, Hardy Häman Aktell och Joel Persson. Dessutom har VM-centern Joel Kellman inte längre någon känning av den smäll i huvudet som han fick under försäsongens första match mot Kristianstad (förlust, 2–4) den 9 augusti.

Målvakten Emil Larmi och danske forwarden Joachim Blichfeld kan träna för fullt på is efter sina skador och Hugo Gustafsson, som precis som Kellman fick en huvudsmäll mot Kristianstad, närmar sig comeback och är snart spelklar.

LÄS MERVäxjöback blev utbränd – och annat stort frågetecken inför SHL-starten

Däremot kommer det att dröja för långtidsskadade backen Miika Koivisto, men även för det finländska nyförvärvet, forwarden Kalle Kossila, innan de kan vara i spel.

– Vi ska inte räkna med någon av dem under de närmaste veckorna. Det kan ta längre tid också. Rehabbeskeden är väldigt vaga och mycket är avhängigt hur de känner sig, säger Jörgen Jönsson till Smålandsposten.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS